Zavřít reklamu

Android nebo iOS? To je jedna z největších nezodpovězených otázek moderní éry, a také bodem významného sporu takzvaných fanboys na obou stranách plotu po tisíce let. Nebo možná jen v posledním desetiletí.

Existuje hned několik platných argumentů, které hrají do karet obou stranám. Je jasné, že Apple byl první společností, která na trh přišla s mobilním operačním systémem, který byl neuvěřitelně elegantní a čistý. Pak se na trh dostal Android, který je dokonce atraktivnější a nabízí mnohem pestřejší nabídku. Otázkou tedy je, v čem je Google Play lepší než Apple App Store?

Android aplikace jsou levnější

Do jisté míry platí jedno pravidlo – čím vyšší cena iOS aplikace, tím těžší práci autor s vývojem měl. Cenu také ovlivňuje to, zda byla aplikace ihned na první pokus nahrána na App Store, a to bez sebemenšího problému. Zadáte-li dotaz v Google Play, získáte ihned zpětnou vazbu v podobě několika vybraných aplikací. Samozřejmě, ty nejpopulárnější se dostanou až na přední příčky, například Todoist, Wunderlist a tak dále. Každopádně, v Google Play jsou tisíce aplikací, které umějí de facto to samé. Proto je cena o poznání nižší, než právě u konkurenčního App Storu.

Abych pravdu řekl, tak největší výhoda Google Play je právě tato. Na základě tohoto faktu jsou aplikace opravdu levnější, anebo úplně zdarma. Zkuste nad tím popřemýšlet tímto způsobem: Dost možná jste udělali skvělou aplikaci, kterou by mnozí i koupili. Ovšem přesto jsou v Google Play desítky další aplikace, které nabízejí podobné funkce a srovnatelnou kvalitu, a to zcela zdarma.

Apple App Store je s výběrem aplikací sice více selektivní, zato se vývojáři setkávají s menší konkurencí. Díky tomu si mohou za aplikace účtovat větší peníz -> není zde žádná jiná alternativa. To je také hlavní důvod, proč vývojáři některé aplikace vyvíjejí nejdříve pro operační systém iOS. Skvělým příkladem může být Super Mario Run. Nintendo tuto hru vydalo nejdříve pro iOS a až nyní se dostane na Android.

Google-Play-Logo

Dnes nejčtenější

.