Zavřít reklamu

Díky uniklým fotografiím si můžeme o Galaxy S8 udělat velmi slušnou reálnou představu, jak ve skutečnosti bude vypadat. Zdá se, že Samsung odstranil nejen rámečky kolem už tak obřího displeje, ale také domovské hardwarové tlačítko, které se doposud nacházelo přímo pod samotným zobrazovacím panelem.

Nyní se na sociální síti Twitter objevila velmi podstatná informace. Podle čínského zdroje bude Galaxy S8 i Galaxy S8+ disponovat operační pamětí o kapacitě 6 GB a vnitřní minimálně 64 GB (128 GB nejvyšší verze). V Číně se telefon dostane do prodeje již ve třetím dubnovém týdnu. Srdcem celého zařízení bude procesor s osmi jádry, přesněji Snapdragon 835. Ten bude vyroben 10nanometrovou technologií, tudíž se můžeme těšit na zvýšený výkon a ještě lepší energetickou úsporu.

Telefony budou nabízet 5,8palcový a 6,2palcový displej. Nicméně, velikost zařízení jako taková zůstane zachována, především díky rámečkům, které výrobce úplně odstranil. Domovské tlačítko (hardwarová spodní část) bylo taktéž odstraněno, nahrazeno bude tím softwarovým, což už nějaký ten rok můžeme vidět u konkurenčních výrobců. Čtečka otisků prstů bude pak umístěna na zadní straně telefonu, hned vedle velkého fotoaparátu a přisvětlovací LED diody.

Zahraniční server CNET navíc vysvětlil, proč nebude domovské tlačítko umístěno ve středu telefonu, tedy pod zadní kamerou – většina lidí k používání svého smartphonu používá pravou ruku, a s pravým ukazováčkem je velmi obtížné určitým způsobem manipulovat. Nový USB-C port a 3,5 mm jack konektor je pak samozřejmostí. 

Galaxy S8

Zdroj

Dnes nejčtenější

.