Zavřít reklamu

MWC 2017 (Mobile World Congress) je jedním z největších veletrhů spotřební elektroniky na světě. Jihokorejská společnost Samsung tu má své čestné místo a téměř každý rok zde představuje různé produkty. Jisté je, že se na letošním MWC očekávaná vlajková loď Galaxy S8 neobjeví, což potvrdila sama společnost. S čím se tedy Samsung ukáže?

Galaxy Tab S3

Na pořadu dne bude s největší pravděpodobností nový výkonný tablet s operačním systémem Android (verze 7.0 Nougat). Dosavadní zprávy hovoří o 9,7palcovém Super AMOLED displeji s QXGA rozlišením, čipsetu Snapdragon 820, 4 gigabajtech RAM a 12Mpx fotoaparátu, selfie kamerka pak bude mít 5Mpx čočku. Toto vše by mělo být zabaleno v kompaktním kovovém těle s tloušťkou 5,6 mm. Není ani vyloučeno, že bude tablet dodáván se stylusem S Pen.

Samsung-Galaxy-Tab-S3-Keyboard

Galaxy TabPro S2

Je to už nějaká doba, co Samsung vyrobil tablet s operačním systémem Windows 10. Změnit by to měl právě model Galaxy TabPro S2, který bude čistokrevným nástupcem předchozího Galaxy TabPro S. Tablet/počítač bude pravděpodobně vybaven 12palcovým Super AMOLED displejem s Quad HD rozlišením a uvnitř zařízení bude tikat Intel Core i5 72007 sedmé generace (Kaby Lake) o frekvenci 3,1 GHz. Procesoru budou k dispozici 4 GB LPDDR3 RAM paměťové moduly, 128GB SSD úložiště a dvojice fotoaparátů – 13Mpx čip na zádech zařízení doplní 5Mpx kamerka na straně displeje.

Samsung-Galaxy-TabPro-S-Gold-Edition

Stejně jako v případě Galaxy Tab S3 by mohl i model TabPro S2 přijít se stylusem S Pen. Kromě speciálního pera by měl tablet disponovat i oddělitelnou klávesnicí s integrovanou baterií o kapacitě 5070 mAh. A nakonec, tablet má přijít ve dvou verzích, a to s LTE v kombinaci s WiFi nebo pouze se samotným WiFi modulem.

Skládací telefon

O skládacím telefonu v podání Samsungu jsme toho slyšeli opravdu mnoho. Nejdříve to vypadalo, že se první masově vyráběný telefon ukáže do konce roku 2016. Později byly tyto spekulace smeteny ze stolu a začaly se postupně objevovat nové informace, které hlásaly, že se první skládací telefon objeví až na letošním mobilním veletrhu. Samsung samozřejmě prozatím nic nepotvrdil, ale je velice pravděpodobné, že i v případě by se skládací telefon na veletrhu přeci jen objevil, Samsung jej ukáže pouze několika vyvoleným lidem za zavřenými dveřmi. Sami jsme zvědaví.

Samsung-launching-foldable-smartphones

Krátká ukázka Galaxy S8

Ačkoliv Samsung sám potvrdil, že se na MWC 2017 nová vlajková loď Galaxy S8 neobjeví, spekulace hovoří o tom, že by se výrobce mohl svým klenotem pochlubit minimálně krátkou ukázkou. Krátký spot nám toho sice moc neřekne, ale pár nových informací by přeci jen přinést mohl.

Galaxy-S8-Plus-render-FB

Datum zahájení prodeje Galaxy S8

Už víme, že se Galaxy S8 na MWC neobjeví, přesto Samsung minulý týden potvrdil, že v průběhu konference oficiálně odtajní datum představení svých nastávajících vlajkových lodí Galaxy S8 & Galaxy S8+. Divoké spekulace hovoří o tom, že budou nové smartphony představeny na speciální akci v New Yorku, a to již 29. března. Prodávat by se pak měly začít v průběhu dubna.

Tisková konference Samsungu začíná v 19:00 SEČ 26. února v budově Palau de Congressos de Catalunya v Barceloně. Máme se rozhodně na co těšit.

samsung-budova-FB

Dnes nejčtenější

.