Zavřít reklamu

Nového Androidu 7.0 Nougat se už před měsícem dočkali majitelé Galaxy S7 a S7 Edge modelů od O2. Před několika dny pak i ti, co zakoupili vlajkovou loď u operátora Vodafone, o čemž jsme vás informovali. Majitelé zařízení od T-Mobile a ti, kteří si zakoupili model z volného prodeje ale stále čekají.

Pokud máte zařízení od O2, asi jste si už s velkou pravděpodobností nový systém nainstalovali. Jestliže ale vlastníte Galaxy S7 nebo S7 edge od Vodafonu, pak nejspíš ještě váháte, jestli se do instalace Androidu 7.0 Nougat pustit. Pro vás a pro všechny ostatní, kteří na nový systém čekáte, tu máme 3 důvody, proč se hned nevyplatí novou verzi stáhnout a nainstalovat. Pojďme se tedy na ně podívat.  

1. Pokud nejste připraveni

Běžný uživatel velmi těžce odhadne, co se v nové aktualizaci skrývá za překážky. Někdy může dojít k zlepšení výkonu, ale také k zhoršení stability systému. Někteří první uživatelé Androidu 7.0 hlásí výrazné změny, tedy oproti Androidu 6.0.1 Marshmallow. Najdou se i tací, kteří hlásí, že předchozí verze byla na Galaxy S7 a S7 Edge výkonnější. Tato nejistota je přesně důvodem, proč byste se na aktualizaci měli připravit sami – počkat na více ohlasů od uživatelů a zjistit, zda nový systém opravdu potřebujete.

Před samotnou instalací však doporučujeme zkontrolovat některé oblasti IT (tedy pokud pracujete v oddělení IT a Android je vaším hlavním strojem), protože Nougat by mohl mít negativní dopad na některé podnikové softwary a služby. Dále doporučujeme zálohovat veškerá data, včetně důležitých souborů. Pro instalaci Androidu 7.0 Nougat si udělejte čas a vše si řádně rozmyslete.

2. Když se bojíte nečekaných problémů

Jestliže jste měli s předchozí verzí Androidu (6.0.1 Marshmallow) skvělé zkušenosti a Nougatu se lehce bojíte, není nic lepšího než s aktualizací ještě několik dní (možná i týdnů) počkat. Samsung do té doby zveřejní další aktualizace, které zlepší nejen bezpečnost systému, ale také jeho výkon a stabilitu, což je pro koncové uživatele důležitým aspektem.

Galaxy S7 a S7 Edge běží na Android 7.0 Nougat skvěle, ovšem sem tam se nějaké to malé „zaškobrtnutí“ najde. Samsung však i nadále pracuje na zlepšení, kterého bychom se měli dočkat již na konci února, neboť Google a Samsung budou každý měsíc vydávat bezpečnostní a opravné aktualizace.

Někteří uživatelé Galaxy S7 si stěžují na problémy, včetně výdrže baterie, špatné konektivity a pádů aplikací. To je však zcela normální jev, který Samsung do budoucna jistě opraví. Chcete-li se ale těmto problémům vyhnout, prvotní verzi Android 7.0 Nougat si neinstalujte. Buďte trochu trpěliví a vyčkejte na opravné aktualizace.

3. Když často cestujte

Jestliže jste často na cestách, a to ať už kvůli svému podnikání či jen pro vlastní potěšení, měli byste se opravdu velmi zamyslet nad tím, zda na Android 7.0 Nougat chcete přejít. Již několik let jsme svědky toho, že jsou uživatelé nedočkaví. To má za důsledek především to, že si ihned stáhnout a nainstalují nejnovější aktualizaci. Většinou se však stane, že se setkávají s pády aplikací, nefunkčními službami, a tak dále. Pokud však podnikáte a telefon je pro vás nedílnou součástí, měli byste si přechod na vyšší verzi důkladně promyslet.

Fungující telefon je totiž v dnešní době opravdu důležitý, neboť přes něj neustále řešíme pracovní maily, telefonní hovory a tak podobně. Pokud však jste ochotni tento fakt přežít, aktualizaci si v klidu stáhněte a nainstalujte. Pokud však ale nechcete riskovat, počkejte si na další aktualizace, které se postarají o opravu dosavadních chyb. 

SAMSUNG CSC

Zdroj

Dnes nejčtenější

.