Zavřít reklamu

Samsung stihl představit své novinky ještě před samotnou konferencí, která před malou chvíli skončila, a tak se na novinky můžeme podrobněji podívat už nyní. Kromě Galaxy Tab S3 představili jihokorejci ještě jeden kousek – Galaxy Book. Galaxy Book 10.6 a Galaxy Book 12 se liší uhlopříčkou displeje, tím i svou celkovou velikostí a samozřejmě také některými specifikacemi, přičemž větší z variant je zároveň i výkonnější. Na rozdíl od Tab S3 na nich neběží Android, ale Windows 10. Obě verze cílí především na profesionály a je dost možné, že u nás ani nebudou k dostání, podobně jako nedávno představený Samsung Chromebook Plus.

Produktové fotografie 10,6″ i 12″ varianty:

Menší Galaxy Book disponuje 10,6-palcovým TFT LCD displejem s rozlišením 1920×1280. O výkon se stará procesor Intel Core m3 (7. generace) s taktem 2.6GHz a sekundují mu 4GB RAM. Paměť (eMMC) může být až 128GB, přičemž ale nechybí podpora microSD karet a ani USB-C port. Dobrou zprávou je, že 30.4W baterie se pyšní rychlým nabíjením. Nakonec nechybí ani 5-megapixelový zadní fotoaparát.

Větší Galaxy Book je v mnoha aspektech výrazně lepší než jeho menší bratříček. V první řadě disponuje 12-palcovým Super AMOLED displejem s rozlišením 2160×1440. Dále nabízí procesor Intel Core i5-7200U (7. generace) o taktu 3.1GHz. Na výběr bude mezi verzí se 4GB RAM + 128GB SSD a 8GB RAM + 256GB SSD. Kromě 5-megapixelové přední kamery se větší verze pyšní ještě 13-megapixelovým zadním fotoaparátem, dvěma USB-C porty a nepatrně větší 39.04W baterií s rychlým nabíjením. Samozřejmě nechybí podpora microSD karet.

Oba modely pak nabídnou podporu LTE Cat.6, možnost přehrávat videa v 4K a Windows 10 s aplikacemi jako Samsung Notes, Air Command a Samsung Flow. Stejně tak se mohou majitelé těšit z plnohodnotných Microsoft Office pro maximální produktivitu. V balení pak nebude chybět ani klávesnice s většími klávesami, díky které bude možné tablet v podstatě proměnit v notebook. Větší i menší verze podporuje stylus S Pen.

Hands-on s 12″ verzí Galaxy Book od SAMmobile:

Samsung prozatím neoznámil, kolik budou jeho nové high-endové tablety stát, ale s nízkou cenou nepočítejte. Stejně tak vás pravděpodobně zklameme dostupností, protože u nás se nejspíš ani jedna z variant prodávat nebude.

SAMSUNG CSC

Dnes nejčtenější

.