Zavřít reklamu

Ekologičtí aktivisté Greenpeace narušili velkou akci Samsungu, která se konala v neděli na MWC 2017. Jihokorejská společnost se totiž snaží veškerých dosud vrácených kusů Galaxy Note 7 pro vždy zbavit. Zatímco evropský marketingový ředitel Samsungu, David Lowes, dělal svou úvodní řeč, jeden z demonstrantů stál na schodech a v rukou držel velký plakát s logem recyklace. Zde bylo napsáno #GalaxyNote7 „přehodnotit, repasovat, recyklovat“.

To vše se odehrávalo přímo uvnitř. Ovšem Greenpeace svou akci rozjel také před samotnou budovou, kde aktivisté vystavili hned několik dalších podobných transparentů. Španělské Greenpeace v minulosti již několikrát požádalo Samsung, aby vrácené kusy Galaxy Note 7 řádně likvidoval a recykloval. Jen pro zajímavost, jedná se přesněji o 4,3 milionů kusů Note 7.

Nejdříve se mělo za to, že společnost veškeré neponičené kusy repasuje a vrátí opět do prodeje. Ovšem jen s tím rozdílem, že by do každého stroje implementoval menší baterii. Zdá se ale, že se nic podobného konat nakonec nebude. Greenpeace se vůbec poprvé do této věci zapojili v listopadu loňského roku, kdy zpochybnili hned několik důležitých kroků při recyklaci Galaxy Note 7. V té době aktivisté prohlásili, že „Tyto telefony obsahují velmi vzácné a cenné zdroje, jako je zlato, kobalt či wolfram. Ty by mohly být jednoduše získány zpět….“.

Galaxy Note 7

Zdroj

Dnes nejčtenější

.