Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali, že nová softwarová tlačítko (včetně Home Buttonu) u Galaxy S8 by mohla být citlivá na sílu stlačení a tudíž by při stisku provedla odlišnou funkci, než při obyčejném dotyku. Nicméně, u tohoto řešení Samsung nezůstane, citlivá tlačítka jsou totiž jen začátek. Galaxy Note 8 (nástupce nechvalně slavného Note 7), který má Samsung představit ještě letos, by měl totiž nabídnout 3D Touch displej citlivý na sílu stlačený podobný tomu, jaký nabízí druhým rokem Apple u svých iPhonů.

Podle nových informací od jihokorejských zdrojů totiž Samsung Display v současné době pro Apple a jeho iPhone 8 vyvíjí OLED displeje citlivé na tlak. Apple sice už nějakou dobu displeje citlivé na sílu stlačení má, jenže jedná se o LCD panely a iPhone 8 by měl poprvé nabídnout OLED. Samsung tedy kalifornskému gigantovi pomáhá s nasazením technologie do OLED panelů a sám by ji měl použít i pro svůj Galaxy Note 8.

Pro Samsung to ale není tak úplně premiéra a s podobnou technologií má už jisté zkušenosti. Huawei P9 se totiž také může pochlubit displejem citlivým na sílu stlačení, přičemž se jedná o OLED panel, který pro čínskou firmu nevyrábí nikdo jiný než právě Samsung Display. Apple je ale náročnější zákazník než Huawei a jejich 3D Touch technologie je přeci jen citlivější, propracovanější a tím i náročnější na výrobu a integraci do OLED displeje.

Vypadá to tedy, že Samsung nyní otestuje displeje citlivé na tlak v Galaxy S8, kde ale bude na sílu stlačení reagovat jen spodní část s virtuálními tlačítky. Později pak společnost přejde k plnohodnotnému řešení u Galaxy Note 8, kde bude citlivý na tlak rovnou celý displej.

Samsung 3D Touch FB

zdroj

Dnes nejčtenější

.