Zavřít reklamu

Samsung před malou chvíli na svém blogu oficiálně představil Bixby – zcela nového virtuálního asistenta, který se poprvé objeví v Galaxy S8. Jihokorejský gigant tak nečekaně učinil ještě před samotným debutem letošních vlajkových modelů, ke kterému dojde 29. března na konferenci v New Yorku a Londýně.

Samsung uvedl, že Bixby se od základu liší od současných virtuálních asistentů jako Siri nebo Cortana v tom, že bude hluboce zakomponovaná přímo do aplikací. Pomocí asistenta tak bude možné ovládat v podstatě každou část aplikace, tudíž namísto doteků na displeji bude mít uživatel možnost použít hlas a provést jakýkoli úkol, který aplikace umí.

V aplikacích, které budou Bixby podporovat, tak bude moct uživatel kdykoli použít příkazy a slova přímo pro konkrétně prostředí (například speciální tlačítka, kterou budou jen v dané aplikaci). Asistentka bude uživateli vždy rozumět, a to dokonce i v momentě, kdy uživatel sdělí neúplné informace. Bixby bude natolik inteligentní, že si zbytek domyslí a na základě svých nejlepších znalostí provede příkaz.

Společnost také potvrdila, že pro Bixby bude na Galaxy S8 a Galaxy S8+ vyhrazené speciální tlačítko na boku telefonu. To by se podle dosavadních informací mělo nacházet na levé straně hned pod tlačítka pro regulování hlasitosti.

Dr. Injong Rhee, ředitel vývoje softwaru a služeb společnosti Samsung, uvedl pro The Verge:

„Většina současných virtuálních asistentů je zaměřená na znalosti, poskytováno odpovědí založených na faktech a slouží jako rozšířený vyhledávač. Bixby je ale schopen vyvinout nové rozhraní pro naše zařízení i pro všechna budoucí, která budou nového asistenta podporovat.“

Bixby bude zpočátku podporovat deset předinstalovaných aplikací na Galaxy S8. Nové inteligentní rozhraní se ale rozšíří i na další telefony Samsungu a dokonce i na jiné produkty jako televize, hodinky, chytré náramky a klimatizace. Samsung do budoucna plánuje otevřít Bixby i pro aplikace od vývojářů třetích stran.

Bixby
Samsung-Galaxy-AI-assistant-Bixby

Dnes nejčtenější

.