Zavřít reklamu

Ještě před oficiálním představením Galaxy S8 se spekulovalo, kdo bude do letošního modelu dodávat senzory pro fotoaparát. Když se první telefony dostaly k novinářům, ukázalo se, že dodavatele jsou tentokrát dva, stejně jako tomu bylo u Galaxy S7 a S7 Edge a dokonce i u Galaxy S6 a S6 Edge. Letos dodává čočky fotoaparátu společnost Sony, ale také si je vyrábí sám Samsung, a to v rámci své divize Samsung System LSI, která dodává komponenty pro výrobu smartphonů mnoha celosvětových značek.

Některé telefony Galaxy S8 používají senzor Sony IMX333, jiné zase senzor S5K2L2 ISOCELLEM z dílny Samsung System LSI. Oba senzory jsou stejné a výsledné fotografie by se neměly ničím lišit, je tedy v podstatě jedno, jakým senzorem bude váš konkrétní telefon vybaven, výsledek bude stejný.

Samsung-Galaxy-S8-Camera-Sensor-Sony-IMX333
Samsung-Galaxy-S8-Camera-Sensor-System-LSI-S5K2L2

Podobně na tom je také přední kamera, do které dodává některé senzory stejně jako u zadní kamery Sony a některé Samsung. Senzory od Sony mají v tomto případě označení IMX320 a senzory od Samsungu S5K3H1. Oba senzory mají autoamtické ostření, rozlišení 8 Megapixelů, nahrávání videa v QHD a funkci HDR. Oba čipy, stejně jako u zadního fotoaparátu, tedy poskytují stejné výsledky.

Galaxy S8

Dnes nejčtenější

.