Zavřít reklamu

Samsung je známý tím, že utrácí spousty peněz za propagaci svých nových produktů. Obvykle to bývá několikanásobek toho, co utratí jeho soupeři (snad až na Apple). Zajímá vás, kolik miliard byl jihokorejský gigant utratit za celý loňský rok? Na začátek vám prozradíme, že se opět jednalo o rekord.

Zatímco jihokorejské LG loni utratilo „pouhých“ 1,6 miliardy dolarů, Samsung svou pokladnu vyprázdnil mnohem více. Podle nejnovějších údajů dal za marketing neuvěřitelných 10,2 miliard dolarů, což znamenalo meziroční nárůst o úctyhodných 15%. Většina samozřejmě padla na propagaci smartphonů, převážně pak vlajkových modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Nemalé peníze utratil Samsung i za udržení dobré pověsti své značky po fiasku s vybuchujícím Galaxy Note 7.

Je více než jasné, že agresivní marketingové strategie budou pokračovat i letos. Už nyní se Samsung ve velkém snaží propagovat nový Galaxy S8 a marketingová kampaň bude jen sílit. Letošní modely se společnosti jednoznačně povedly, což budou chtít sami jihokorejci ukázat celému světu. Že letos na marketingové účely padne opět rekordní částka, dokazuje i fakt, že Samsung svými billboardy doslova vytapetoval Times Square v New York City.

samsung-budova-FB

zdroj

Dnes nejčtenější

.