Zavřít reklamu

Pospolu s představením předloňských vlajkových modelů Galaxy S6 a Galaxy S6 edge Samsung uvedl v život také funkci pro rychlé zapnutí aplikace Fotoaparát. Pokud máte funkci zapnutou (Nastavení > Rozšířené funkce > Rychlé spouštění fotoaparátu), fotit můžete téměř okamžitě dvojitým stiskem domovského tlačítka ať už se nacházíte kdekoliv v uživatelském prostředí, anebo máte telefon v pohotovostním režimu (vypnutá obrazovka).

Jihokorejský gigant neusíná na vavřínech a za poslední dva roky aplikaci vylepšoval. S příchodem Androidu v jeho sedmé verzi (Nougat) můžete navíc dvojitým stiskem domovského tlačítka nejen spustit fotoaparát, ale také přepnout přední kamerku na zadní a naopak. Stačí mít zapnutou nativní aplikaci pro focení a dvakrát zmáčknout hlavní tlačítko, aplikace úkon rozpozná a přepne vám kamerku ze zadní na přední – stejně to funguje i opačně a funkci není potřeba nikde zapínat.

Podle našich informací funguje tato chytrá zkratka na zařízeních řady Galaxy S (S6 a novější) a Galax A (řada 2017) s operačním systémem Android ve verzi 7.0 Nougat. Podobnou funkcí disponuje také nově představené modely Galaxy S8 a Galaxy S8+, u nichž se rychlé zapínání kamery provádí dvojitým stisknutím zapínacího tlačítka (Power).

samsung_camera_FB

Dnes nejčtenější

.