Zavřít reklamu

Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8+ mají po vybalení z krabičky předinstalovaný Android 7.0 Nougat s nadstavbou Samsung Experience 8 (bývalý TouchWiz). I když se někomu může zdát, že Android 7.0 je nový systém, tak to není tak úplně pravda. Už pár měsíců je totiž venku Android 7.1, který Samsung nemá ještě ani na jednom jediném zařízení. To by se však mělo brzy změnit.

Nejnovější verze aplikací S Health and Game Tuner totiž přichází s podporou Androdu 7.1. V poznámkách aktualizace Game Tuner se navíc dozvídáme, že aplikace nyní podporuje Galaxy S8 a S8+, což nám naznačuje, že prvním zařízením s Androidem 7.1 bude právě Galaxy S8 a samozřejmě i jeho větší bratříček.

Nabízí se tedy domněnka, že nová verze systému postavená na Androidu 7.1 spatří světlo světa společně se zahájením prodeje Galaxy S8 a Galaxy S8+, které u nás připadá na 28. dubna. Stejně tak je otázkou, zdali Samsung aktualizuje na novější Android i další, již existující zařízení. Minimálně by se mohly dočkat „es-sedmičky“ a letošní modely z řady Galaxy A.

Tak či tak, ani Android 7.1 není nejnovější „sedmičkový“ Android od Googlu. Od 5. prosince minulého roku je totiž venku Android 7.1.1, který ale přináší jen nové emoji, možnost odesílat Gify přímo z výchozí klávesnice a možnost vyvolávat nabídku aplikací při podržení prstu na jejich ikonách. Nicméně očekává se, že Samsung tyto novinky zakomponuje rovnou do své verze postavené na starším systému. Některé z nich už dokonce v současné době využívá.

android-7
Unknown-2

zdroj

Dnes nejčtenější

.