Zavřít reklamu

Dnes skončilo informační embargo na Galaxy S8, a tak se většina zahraniční technologických serverů pochlubila s obsáhlými recenzemi na novou vlajkovou loď od Samsungu. Recenzenti se v drtivé většině shodli, že „Infinity display“ (nekonečný displej) je jednoznačně úžasný, na čemž se se z velké části podílel i fakt, že displej zabírá 80% přední části. I navzdory na první pohled velkým uhlopříčkám 5,8 a 6,2 palce si novináři chválili pohodlné držení telefonu v jedné ruce.

Dan Seifert z The Verge:

Opravdu se mi líbí štíhlejší tvar a skutečnost, že mi umožňuje mít mnohem větší displej, aniž by se Galaxy S8 používal příliš těžkopádné. Quad HD Super AMOLED panel je skutečně výborný, ostrý a nádherně jasný i venku na přímém slunečním světle. Mohu bez nadsázky říci, že Galaxy S8 má nejlepší displej, jaký jsem kdy ve smartphonu viděl.

Brian Heater z TechCrunch:

Pár dní jsem nyní používal výhradně Galaxy S8+ a padl mi jako ulitý. I navzdory 6,2palcovému displeji mi připadal jako 5,5palcový iPhone 7 Plus. S telefonem bylo možné bezproblémově zacházet jednou rukou, což rozhodně chválím.

Steve Kovach z Business Insider:

Jedná se o působivé zařízení. Galaxy S8 má sice 5,8palcový displej, tudíž větší než iPhone 7 Plus, ale ve skutečnosti je tělo štíhlejší a atraktivnější. V porovnání s novým telefon od Samsungu vypadá iPhone robustně a zastarale. Jsme stále blíž a blíž k tomu, abychom měli telefony s displeji přes celou přední stranu.

Lance Ulanoff z Mashable:

Pokud dnes slyšíte, že nějaký telefon má 6,2palcový displej, okamžitě si představíte obrovské tělo . Jenže Galaxy S8+ je neobvykle úzký, s poměrem stran displeje 18,5:9. Navíc, hrany jsou zkosené – přední i zadní – podobně jako u Galaxy S7. Výsledkem je tedy telefon, který vypadá trochu protáhle, ale skvěle se drží a nepřipadá vám ani trochu velký.

Walt Mossberg, reporting for Recode:

Samsung dokonale změnil zavedené pravidlo, že velké displeje znamenají obrovské telefony. I když menší z obou nových „es-osmiček“ má větší displej než největší iPhone 7 Plus, je mnohem užší, snáze se drží a skvěle vám padne do kapsy.

Aby ale Samsung mohl u Galaxy S8 nabídnou tak vychvalovaný displej s minimálními rámečky, musel odstranit fyzické domovské tlačítko. Senzor otisků prstů, který v něm byl integrovaný, se tak přemístil na záda telefonu vedle fotoaparátu, což je obrovský kámen úrazu. Někteří recenzenti totiž tento krok jihokorejského giganta právem zkritizovali.

Jenže jak už nyní víme, Samsung se snažil zabudovat čtečku pod displej, ale nepovedlo se mu to, a tak na poslední chvíli zvolil jedinou možnost, kteoru mohl udělat, aby senzor na telefonu zachoval – umístil ji na záda.

Nicole Nguyen z BuzzFeed News:

Čtečka otisků prstů byla tradičně integrovaná vždy do domovského tlačítka. Tentokrát u Galaxy S8 ale hardwarové tlačítko zmizelo a senzor se přemístil na záda telefonu. Problém je ovšem v tom, že fotoaparát vedle senzoru je na dotek stejný, a tak se mi často stávalo, že jsem si jej ušpinil.

Dan Seifert z The Verge:

Čtečka je umístěna až příliš vysoko, a tak jsem měl problém na ni dosáhnout i ukazováčkem, a to i u menšího Galaxy S8. Musel jsem tedy hodně natahovat prst, abych na senzor vůbec dosáhl. Druhý problém představovalo umístění hned vedle fotoaparátu, kdy jsem často namísto na čtečku přiložil prst právě na objektiv, čímž jsem si ho vždy ušpinil

Pokud si chcete přečíst kompletní recenze z amerických webů, dostanete se na ně přes odkazy na názvech serverů. Pokud dáváte přednost češtině resp. slovenštině a ještě se vám nechce číst, pak vám doporučujeme video od Fony.sk, které naleznete níže. Podle našeho názoru je pěkně zpracované a během 17 minut se z něho dozvíte vše podstatné.

Samozřejmě i redakce Samsung Magazine bude Galaxy S8 v dohledné době recenzovat společně s dokovací stanicí DeX. Prozatím jsme měli možnost si telefon jen na pár hodin vyzkoušet na konferenci Samsungu. Pokud Vás ale zajímají i první dojmy z tohoto testování, určitě se ozvěte v komentářích níže, rádi je pro vás sepíšeme.

Samsung Galaxy S8 SM FB

Dnes nejčtenější

.