Zavřít reklamu

Společnost Samsung, respektive Samsung Display, je největším výrobcem OLED panelů na světě. Firma pokrývá přes 95 % veškeré světové výroby a stále hledá nové způsoby, jak svoji působnost ještě zvýší. Zatímco konkurenční výrobci panelů se zaměřují na produkci OLED panelů šesté generace, Samsung hledá výrobní kapacity a upravuje linky pro výrobu nové generace displejů.

S novými informacemi přišel server The Investor, kterému analytik potvrdil, že se Samsung aktuálně zajímá o výrobu panelů sedmé generace. Výroba nových displejů by měla začít v druhém čtvrtletí příštího roku a očekávat můžeme například ohebné displeje s 4K rozlišením (s 800 body na palec). Samsung si tak bude chtít tímto krokem potvrdit svou vůdčí pozici v tomto segmentu.

„Malí konkurenti budou v nadcházejících letech dosahovat objemu výrobních kapacit OLED displejů šesté generace. Společnost Samsung se však bude snažit zvýšit produktivitu výrobou panelů sedmé generace“, uvedl v nedávné zprávě generální ředitel společnosti UBI Research, Yi Choong-hoon.

samsung_display_FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.