Zavřít reklamu

Samsung letos své fanoušky příliš nepotěšil, když oznámil, že fotoaparát Galaxy S8 má naprosto shodné parametry jako snímač v loňském Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Jenže inženýři ze Samsungu si tentokrát dali záležet na softwaru, který obsluhuje fotoaparát (jak přesně, se dozvíte zde), a tak nový model pořizuje lepší snímky a natáčí lepší videa než loňská vlajková loď. Je ale rozdíl vůbec poznat a pokud ano, tak jak moc se fotoaparát zlepšil? To vám ukáže SuperSaf TV ve svém novém porovnání.

Výrazného zlepšení se dočkala přední kamera, která si z 5 megapixelů polepšila na 8 megapixelů. Fotografie jsou tedy výrazně ostřejší, ale na druhou stranu oproti Galaxy S7 je závěr užší, což je například pro skupinové nepraktické. Stabilizace obrazu je u nového modelu také v případě předního fotoaparátu znatelně lepší.

Pokud se zaměříme na zadní fotoaparát, tak zde se odehrály skutečně jen malé změny. Za optimálních světelných podmínek fotí oba telefony v podstatě stejně. Galaxy S8 pořizuje lepší snímky převážně večer za horšího světla. Při natáčení 4K videa jsou si oba telefony opět rovny, jen u Galaxy S8 je obraz o něco stabilnější a při pořizování videa v pohybu tak i kvalitnější.

Galaxy S8 vs Galaxy S7 camera FB

Dnes nejčtenější

.