Zavřít reklamu

Vzpomínáte si ještě, jak nás zahraniční zdroje doslova zaplavovaly úniky o tehdy očekávaném Galaxy S8? Vypadá to, že podobně tomu bude i v případě letošního Galaxy Note 8, kterým chce Samsung pozvednout pověst své řady phabletů. Tento týden se totiž objevila zpráva, která uvádí, že na podzimní premiéru připravovaný Note 8 dostane obří 6,3palcový displej.

Koncept Galaxy Note 8:

Jen pro srovnání: loňský, nepovedený Galaxy Note 7 disponoval displejem o uhlopříčce 5,7 palců. Naproti tomu letošní vlajkové lodě jihokorejců, Galaxy S8 a Galaxy S8+ se chlubí 5,8palcovým resp. 6,2palcovým displejem. Ten je větší hlavně díky minimálním rámečkům, kdy bylo možné zvětšit displej, ale velikost telefonu zůstala v podstatě stejná. Podobně tomu mát být i v případě Galaxy Note 8, který by se měl chlubit stejným „nekonečným“ displejem právě jako Galaxy S8 a S8+.

Displej chystaného phabletu tak bude pravděpodobně vyšší, čímž by se měl změnit poměr stran z původních 16:9 na netradičních 18,5:9 jako v případě „es-smiček“. O poznání vyšší displej může představovat problém pro uživatele s malou dlaní nebo pro ty, kteří občas potřebují telefon používat jednou rukou. Ale ruku na srdce, ten kdo potřebuje menší telefon, si nekoupí obří smartphone z řady Note.

Zdroj, který s toutou zprávou přišel, zároveň potvrdil, že záda Note 8 bude zdobit duální fotoaparát. Tím by se tak Galaxy Note 8 stal vůbec prvním smartphonem od Samsungu, který by dvojitým fotoaparátem disponoval. Ve výsledku by se tak Note 8 od Galaxy S8+ lišil v podstatě jen ve fotoaparátu, velikosti displeje a primární podpory stylusu S Pen.

Samsung Galaxy Note 8 concept FB

zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.