Zavřít reklamu

Společnost Samsung bezesporu umí vyrobit telefon s výborným fotoaparátem. Důkazem budiž skvělé fotomobily Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Ty však podle výsledků odborníků z DxOMark porazily Pixel a Pixel XL od společnosti Google. Nyní se musel tým profesionálů podívat na zoubek také nejnovějšímu vlajkovému modelu Galaxy S8 a S8+. A výsledky jsou velice zajímavé.

Galaxy S7 a S7 edge obdržely od DxOMark 88 bodů a přesně tolika body byly ohodnoceny také Galaxy S8 a S8+. Dle vyjádření se Samsung při výrobě „es osmiček“ a při tvorbě softwaru poučil z několika chyb, kterými trpí řada Galaxy S7 – nabízí například lepší autofokus, vyvážení bílé a redukci šumu. Kde naopak strádá je při focení při nízkém osvětlení.

Nejsilnější stránkou Galaxy S8 je natáčení videí. DxOMark hodnotí dynamický rozsah barev a stabilizaci obrazu jako excelentní a pochvaluje také velice rychlý a spolehlivý autofokus.

Ačkoliv si nejnovější vlajkové lodě od Samsungu nevysloužily zrovna nejvyšší hodnocení, neznamená to, že by byly fotoaparáty špatné. Galaxy S8 a S8+ fotí a natáčí krásně a velice dobře je na tom také samotná aplikace, která nabízí dostatečné množství nastavení a různých filtrů. Pochvale se nevyhnula ani selfie kamerka, která oproti loňským modelům obdržela několik vylepšení. Na celé srovnání se můžete podívat zde.

Samsung Galaxy S7 vs Galaxy S8 FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.