Zavřít reklamu

V obřích společnostech se vždy před odchodem z budovy provádí kontroly zaměstnanců, zda si náhodou něco neodnesli. Výjimkou není ani Samsung, který podobně střeží své hlavní sídlo v jihokorejském Suwonu. I přesto se ale jednomu zaměstnanci podařilo odcizit postupně neuvěřitelných 8 474 smartphonů. Ke krádeži totiž využil své postižení.

Každý zaměstnanec před odchodem ze sídla musí projít přes skener, který detekuje elektroniku. Náš zloděj Lee ale díky svému postižení přes detektor nemusel, protože se do něj se svým vozíčkem jednoduše nevešel. Díky tomu se mu tak podařilo od prosince 2014 do listopadu 2016 propašovat z budovy 8 474 telefonů.

Ačkoli počet odcizených přístrojů je enormní, Samsung si téměř dva roky nevšiml, že mu z továrny mizí jeden telefon za druhým. Na fakt se přišlo až tak, že se na trhu ve Vietnamu začaly prodávat doposud nepředstavené smartphony. Samsung se tak začal pídit, jak se telefony dostávají ven, až se přišlo na to, že za vším stojí zaměstnanec Lee.

Lee si přitom podle odhadů přišel na nemalých 800 milionů jihokorejský wonů (15,5 milionů korun). Měl však rozhodně co splácet, protože svou závislostí na gamblerství se zadlužil na 900 milionů wonů (18,6 milionů korun). Bohužel ani dvouletým kradením telefonů přímo pod nosem Samsungu nedokázal svůj dluh zcela splatit.

samsung-budova-FB

zdroj: theinvestor

Dnes nejčtenější

.