Zavřít reklamu

Už u Galaxy S8 se očekávalo, že Samsung vytře zrak konkurenci a podaří se mu vměstnat čtečku otisků prstů pod displej. Bohužel jsme se záhy dozvěděli, že jihokorejským inženýrům tento revoluční kousek prozatím nepodařilo dostat do takové fáze, aby mohl být použit u vlajkového telefonu pro miliony lidí. Začalo se tedy doufat a spekulovat, že připravovaný Note 8 se už integrovaným snímačem otisků v displeji pochlubí. Podle nových zpráv to ale vypadá, že technologie stále připravená není.

Se zprávou přišla společnost Naver, která navíc uvedla, že podobné problémy s integrací čtečky pod displej má v současné době i Apple, který chce technologii nabídnout ve svém letošním modelu. Nicméně Samsung se nechal slyšet, že ve svých pokusech vytvořit snímač v displeji stále pokračuje, ale omezují jej technické limity, které úzce souvisí s bezpečností senzoru. Jihokorejci podle všeho na snímači spolupracují se společností CrucialTec, která vyrábí optické trackpady a čtečky otisků prstů.

Navíc oválný senzor, který Samsung použil u Galaxy S8 není tak přesný jako kruhový senzor u konkurenčních smartphonů jako Google Pixel, LG G6, iPhone 7 nebo dokonce levný Xiaomi Redmi 4. Z tohoto důvodu se očekává, že pokud se Galaxy Note 8 nepochlubí čtečkou v displeji, tak bude opět trůnit na zádech, ale nově by mohla být kruhově tvarovaná, což nám naznačil i včerejší únik renderů.

Samsung Galaxy Note 8 fingerprint FB

 

Dnes nejčtenější

.