Zavřít reklamu

Anglicky mluvící část populace se konečně dočkala. Bixby, tedy nová virtuální asistentka Samsungu, která je dostupná na Galaxy S8 a Galaxy S8+, se konečně naučila anglicky. Konkrétně se jedná o americkou angličtinu, kterou od dnešního dne podporuje funkce Bixby Voice. Dohromady se přitom Bixby skládá ze čtyř částí – Hello Bixby, Bixby Reminders, Bixby Vision a právě Bixby Voice.

Bixby v angličtině může nyní využívat každý majitel Galaxy S8 nebo S8+ ze Spojených států amerických či z Jižní Korei. Potřeba je jen si stáhnout novou aktualizaci stejnojmenné aplikace a aktivovat asistentku skrze fyzické postranní tlačítko na levé straně telefonu.

Asistentka umí rozpoznat přirozený jazyk, tudíž uživatelé mohou používat obyčejnou mluvu jako hlasové příkazy. Samsung se nechal slyšet, že vše, co lze provést na telefonu dotyky, je možné uskutečnit i skrze Bixby . Kromě všech nativních aplikací předinstalovaných na Galaxy S8 a S8+ podporuje Bixby také některé aplikace třetích stran, jako například Facebook, Google Maps, Google Play Music nebo třeba YouTube. Tímto ale seznam rozhodně nekončí, jihokorejský gigant se stále snaží spolupracovat s dalšími vývojáři na přidání podpory Bixby do jejich aplikací.

Bixby byla představená už v březnu společně s Galaxy S8 a S8+. Původně se očekávalo, že anglicky bude umět od samotného zahájení prodeje telefonu. Inženýři v Samsungu však měli s anglicky mluvící Bixby problémy, a tak musela být její premiéra odložena. Krátce po startu prodejů se Bixby naučila korejsky a nyní se přidala i podpora angličtiny. Další jazyky by podle informací měly následovat ke konci roku.

Samsung k vypuštění anglické Bixby vydal i nové video:

bixby_FB

zdroj: sammobile

 

 

Dnes nejčtenější

.