Zavřít reklamu

Společnost Samsung oznámila uvedení přenosného SSD disku Samsung T5 – nejnovější přenosné jednotky SSD (PSSD), která zvyšuje výkonnost externích paměťových zařízení. Model T5, který je postaven na technologii V-NAND (Vertical-NAND) společnosti Samsung, přináší špičkové přenosové rychlosti se zašifrovanou bezpečností dat v kompaktním a trvanlivém designu a ulehčuje spotřebitelům přístup k nejcennějším údajům kdekoliv a kdykoliv.

„Samsung se snaží posouvat hranice možností v oblasti přenosných úložišť a jednotek SSD již dlouhé roky a přenosný SSD disk T5 pokračuje v našem dědictví v oblasti vedení a inovací,“ uvedl Un‑Soo Kim, senior viceprezident Brand Product Marketing, Memory Business ve společnosti Samsung Electronics. „Jsme přesvědčeni, že disk T5 předčí očekávání spotřebitelů o externích úložištích dat tím, že bude nabízet vyšší rychlost a pevný design, který je lehký a pohodlně se vejde i do kapsy. Jedná se o ideální přenosné úložiště pro spotřebitele i profesionály, kteří hledají rychlé, odolné a bezpečné zařízení.“

Zabezpečení ohromující rychlosti až 540 MB/s – což je až 4,9krát víc, než nabízejí externí HDD produkty – nového SSD disku T5 je určeno především profesionálům v byznysu, fotografům, tvůrcům videí, kreativním profesionálům a uživatelům objemného obsahu, když potřebují poskytovat okamžitý a jednoduchý přístup k údajům. S rozměry 74 × 57,3 × 10,5 milimetrů a neuvěřitelně nízkou hmotností je model T5 rovněž menší než průměrná vizitka, a pohodlně se tak vejde do dlaně. Hliníkový obal je dodáván ve dvou různých provedeních povrchu – Deep Black (1TB a 2TB modely) a Alluring Blue (250GB a 500GB modely).

Bez pohyblivých částí a s vnitřním rámem odolným proti nárazům poskytuje T5 uživatelům pocit bezpečí, protože dokáže odolat náhodnému postříkání vodou, a dokonce i pádu z výšky dvou metrů. Software Samsung Portable SSD pro počítače PC i Mac založený na AES 256bitovom šifrování hardwarových dat umožňuje snadno konfigurovat nastavení zabezpečení a získávat nejnovější aktualizace firmwaru i softwaru. Mobilní aplikace je k dispozici i pro smartphony a tablety se systémem Android pro ještě větší pohodlí. Kromě toho obsahuje T5 dva propojovací kabely – z USB‑C na C a z USB-C na A – pro rozšířenou kompatibilitu s mnoha různými zařízeními.

Model T5 je dodáván s tříletou limitovanou zárukou a celosvětově je k dispozici od 15. srpna. Doporučené maloobchodní ceny:

  • 250GB verze – 3 790 Kč
  • 500GB verze – 5 990 Kč
  • 1000GB verze – 12 390 Kč
  • 2000GB verze – 22 990 Kč

Technické specifikace disku Samsung SSD T5:

Samsung T5 technicke specifikace
Samsung Portable SSD T5 FB

Dnes nejčtenější

.