Zavřít reklamu

Milujete smartphony od Samsungu ale nejste si jisti jejich bezpečností? Žádný strach. Samsung si je svými bezpečnostními opatřeními jistý natolik, že začal nabízet odměnu 200 tisíc dolarů tomu, komu se podaří smartphony jihokorejského výrobce hacknout či jejich zabezpečení nějak prolomit.

Nápad je to zajímavý. Potenciální útočník si vydělá nahlášením slabého místa nemalé peníze a Samsung tak alespoň snadno zjistí, jaké místo je potřeba zesílit. Asi se tak nebudete divit, že tento program běží v Samsungu už téměř rok a půl a zapojují se do něj postupně všechny nové telefony. Doposud však běžel v pilotní verzi a do ostrého provozu se dostal až dnešním dnem. V současné době tak mohou „útočníci“ ke svým útokům využít celkem 38 smartphonů.

Peníze dostanete i za nahlášení chyb

Nejsou to však jen trhliny v zabezpečení, které jihokorejský gigant štědře odměňuje. Příjemnou finanční kompenzaci dostanete i za nahlašování různých softwarových chyb, které jste objevili například při práci s Bixby, Samsung Pay, Samsung Pass či softwarech podobných. Odměna za nahlášenou chybu se pak různí podle její závažnosti. O malé peníze se však údajně nejedná ani u těch nejtitěrnějších chyb.

Uvidíme, zda se Samsungu podaří docílit přesně toho, co zamýšlel. Jelikož se však objevují podobné nabídky i u jiných světových společností, které si díky nim připisují solidní úspěchy, dá se podobná scénář očekávat i u Samsungu.

Zdroj: Samsung

Dnes nejčtenější

.