Zavřít reklamu

V pátek zamířil nový Galaxy Note 8 do prodeje, a tak se dostal nedočkavým již do rukou. Ne ale všichni plánují Note 8 střežit jako oko v hlavě. Někteří si jej pořizují s cílem otestovat jej doslova bez slitování. Jedním zářným příkladem je i známý YouTuber JerryRigEveryting se proslavil různými netradičními testy chytrých telefonů. Týrání smartphonů ostrými hroty, noži, ohněm a nakonec taky ohybem je jeho parketa a ani Note 8 mu neunikl. Pojďme se tedy na jeho test podívat.

Po celé přední straně a stejně tak i na zádech telefonu je sklo Gorilla Glass 5, které má za úkol chránit nejdůležitější části telefonu, tedy displej, čočky fotoaparátů a celou řadu senzorů. Gorilla Glass páté generace má podle Mohsovy stupnice tvrdost 6 – telefonu by se tedy nemělo nic stát například v kapse pospolu s klíči. Jediné místo, které je náchylnější na poškrábání, je čtečka otisků prstů.

Rozebrání Galaxy Note 8 od iFixit:

Dobře jsou na tom i rámeček okolo telefonu, tlačítka a mřížka telefonního reproduktoru. Ty jsou totiž vyrobeny z kovu, takže jsou poměrně odolné. Ostrý předmět tyto části poznamená akorát rýhou nebo sloupnutím laku.

Nejzajímavější částí videa byla zkouška ohněm. Zatímco LCD displeje po vystavení ohni většinou zčernají a po krátkém čase se zase zázračně uzdraví, OLED panely toho moc nevydrží a oheň je téměř vždy zničí. To však neplatí pro Note 8, ačkoli nepatrná známka poškození na displeji zůstala.

Ačkoliv není Note 8 žádný odolný telefon, v testech obstál poměrně dobře. Výborně si vedl v testu ohybu, a to i navzdory své velikosti. Jak poukázal server iFixit, v „note-osmičce“ je poměrně velké množství lepidla, které sice znepříjemňuje možnost opravy, ale alespoň poskytuje větší odolnost telefonu.

Více bleskovek

.