Zavřít reklamu

V posledních letech se snaží stále více výrobců smartphonů vložit do svých telefonů alespoň špetku umělé inteligence. Ta je totiž v poslední době na obrovském vzestupu a její potenciál je takřka nekonečný. I jihokorejský Samsung se chce ve vytváření umělé inteligence co nejvíce prosadit.

Před nějakým časem jsme vás v jednom ze článků informovali o tom, že se Huawei chystá představit telefon, který bude mít speciální čip pro umělou inteligenci. Huawei však nebude jediným, kdo se touto cestou vydá. Krom jiných konkurenčních společností hodlá tímto směrem ubírat i Samsung.

Testuje se několik modelů

Ten prý už zkouší několik typů specializovaných procesorů, které by šly k podobné věci využít. Jejich hlavní sílou je offline využití, které musí samo o sobě fungovat co možná nejrychleji. A právě s dostatkem výpočetního výkonu, který by tuto věc zajistil, bude pravděpodobně ještě chvíli kříž.

Jelikož se však něco podobného Huawei povedlo, nebude pravděpodobně čekání na úspěch nijak dlouhé. Ostatně, pokud se chce Samsung v budoucnu prosadit se svou chytrou asistentkou Bixby ještě více, podobný krok je potřeba. Snad se to tedy Samsungu opravdu podaří a na trh vstoupí opravdu kvalitní umělá inteligence, která nechá všechny své konkurenty za sebou.

Samsung-fb

Zdroj: korea herald

Dnes nejčtenější

.