Zavřít reklamu

Jihokorejský Samsung dnes oznámil, že začal vyrábět úložiště eUFS, které bude v dalších letech využíváno v palubních počítačích nových automobilů. Samsung se však zatím pustil jen do výroby verze 128GB a 64GB.

Nové eUFS od Samsungu je navrženo pro pokročilé asistenční systémy pro řidiče, palubní desky nové generace a informační systémy, které poskytují řadu užitečných informací jak řidičům, tak i cestujícím.

Skvělá rychlost čtení

Paměťová technologie UFS byla zprvu využívána v mobilních telefonech. Protože se však osvědčila na výbornou, začala se využívat v širokém spektru produktů. Její hlavní sílou je totiž skvělá čtecí rychlost. Například telefon s kapacitou 128GB eUFS má rychlost čtení až 850 MB / s, což je zhruba 4,5násobek dnešního standardu.

Říkáte si, že s takovou rychlostí musí vznikat i velký nadbytek tepla, který může paměť poškodit? Nebojte se, i na tohle Samsung myslí. Do regulátoru čipu implementoval snímač teploty, který jakýmkoliv odchylkám ohrožující životnost čipu zabrání.

Samsung věří ve větší bezpečnost

„Děláme velký krok k zavedení systému ADAS (systém pomáhající řidičům při řízení, zajišťuje bezpečnost) nové generace tím, že nabízíme nové eUFS čipy daleko dříve, než svět očekával,“ prohlásil Jinman Han, viceprezident paměťového inženýrství v Samsungu. Je tedy jasné, že i mu na bezpečnosti automobilové dopravy záleží a krom výdělku vidí ve vývoji paměťových čipů i daleko hlubší potenciál, který může zachránit tisíce životů. Snad se to tedy i s přispěním Samsungu podaří a na silnicích bude zase o něco bezpečněji.

new-eufs-samsung

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.