Zavřít reklamu

Je tomu zhruba měsíc, co se na pultech obchodů objevily první modely Galaxy Note8. Ačkoliv mohly být první odhady prodejů lehce rozpačité, ukázalo se, že se mýlí a nové phablety jdou po celém světě doslova na dračku. Podle nejnovějších zpráv se už dokonce stihly prosadit i na klíčových trzích po celém světě.

Zákazníky neodradila poměrně vysoká cena ani pověst, která se s řadou Note od minulého roku táhne. V domovské Jižní Koreji trhaly předobjednávky a klasické prodeje rekordy a o mnoho hůře si smartphone nevedl ani v ostatních zemích. Například v USA využívá nový Note8 měsíc po jeho vypuštění jednoho procenta všech uživatelů využívajících Android. To dělá z nového Samsungu 21. nejpopulárnější telefon v zemi, což je s ohledem na jeho cenu a dobu, kterou je na trhu, vcelku heroický výkon. V Austrálii si vedl nový Note8 ještě lépe a jednoho procenta dosáhl už po třech týdnech. V Jižní Koreji je pak Note8 využíván 1,7 % populace.

note-8-market-share-1-720x380

Statistiky pro evropský trh k dispozici s ohledem na pozdní spuštění nejsou. Dá se však předpokládat, že budou o něco horší.

Že si nedokážete představit, co vlastně jedno procento znamená? Zkusíme vám napovědět. Modely Galaxy S8 a S8+ jsou po půl roce na trhu celosvětově zastoupeni šesti procenty, což se považuje za opravdu slušný výsledek. Pokud tedy Note8 zvládl oslovit klíčové trhy, je jeho cesta za úspěchem alespoň z jejího začátku úspěšná. Uvidíme, jak se mu však bude dařit dál a zda o něj poptávka nakonec neopadne.

Galaxy Note8 FB 2

Dnes nejčtenější

.