Zavřít reklamu

Možná jste před pár lety zaregistrovali, že krom Apple Watch se na trhu s nositelnou elektronikou mihl i náramek Simband od Samsungu. Toto zvláštní zařízení prošpikované mnoha senzory měřilo krevní tlak, teplotu pokožky, produkci potu, objem krve,  srdeční frekvenci a plno dalších životních funkcí. Pro Apple Watch, které pár podobných funkcí také nabídly, však nebyl konkurencí a z pultů se vytratil. Ne však nadobro.

Poté, co se Simband ztratil z nabídky a začala se prosazovat řada Gear, všichni fanoušci si mysleli, že Samsung upřednostnil v cestě nositelné elektroniky právě ji. Podle nejnovějších informací se však v dílnách Samsungu určité funkce Simbandu dále rozvíjí a pravděpodobně se brzy v některém zařízení objeví.

Široké využití

Podle informací přímo z útrob oddělení Samsungu, které se na digitální mapování zdravotních funkcí zaměřuje, se už řadu let pracuje na projektu, jehož výsledkem by měl být jakýsi “hlas těla”, ze kterého bychom vyčetli prakticky celou anamnézu člověka. To by samozřejmě v dlouhodobém horizontu výrazně napomohlo péči o lidské zdraví.

Společnost údajně spolupracuje s mnoha odborníky ve zdravotnictví, kteří by měli vyladit produkt k dokonalosti. V plánu je prý využití Simbandu pro širokou škálu monitorovaných procesů. Ve hře je i myšlenka studia autismu či srdečních chorob. Nechme se však překvapit, s čím na nás Samsung nakonec vyrukuje. Zatím však není ani připraven se o detaily o projektu podělit.

samsung simband fb

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.