Zavřít reklamu

Samsung představil nový tablet Galaxy Tab Active2, který zákazníky zaujme především svou zvýšenou odolností. Díky certifikaci MIL-STD-810 je tablet dostatečně odolný i vůči zvýšenému tlaku, teplotám, různým prostředím, vibracím a pádům. Nechybí samozřejmě ani odolnost proti vodě a prachu třídy IP68 a stejně tak i proti otřesům při pádu z výšky až 1,2 m za použití ochranného krytu, který je součástí balení. Tablet nabízí i zdokonalený režim dotykového ovládání v rukavicích a ve vlhkém prostředí. Navíc, jednoduchý design a rozhraní umožňují zařízení držet i ovládat jednou rukou.

Samsung tablet navrhl přímo s ohledem na pracovní ergonomii, má funkce rozšiřující produktivitu uživatelů, kteří jej používají při práci, včetně nového pokročilého a oblíbeného pera S Pen pro přesné ovládání, 4 096 úrovní citlivosti na tlak a funkci Air Command. Pero S Pen je odolné proti vlhkosti a prachu třídy IP68 a lze ho používat venku za deště i ve vlhku.

Galaxy Tab Active2 nabídne i vylepšený přední 5 Mpx fotoaparát a zadní 8 Mpx s automatickým ostřením. Za zmínku stojí také nový snímač otisků prstů a funkce rozpoznání tváře, díky které je možné zařízení odemknout pomocí jedné ruky. Díky novému gyroskopu a geomagnetickým čidlům mohou uživatelé také využít řadu funkcí z kategorie rozšířené reality.

Tabletu nechybí ani NFC. Uvnitř pak tiká osmijádrový procesor Exynos 7870 s taktem jádra 1,6 GHz, kterému sekundují 3 GB RAM. Displej čítá uhlopříčku 8 palců s rozlišením 1280 × 800 pixelů. Vnitřní úložiště nabízí kapacitu 16 GB a je rozšířitelné pomocí microSD karet až o 256 GB. Potěší i vyměnitelná baterie s kapacitou 4 450 mAh nebo operační systém Android 7.1

Zařízení podporuje sítě LTE, snadno a prakticky se dobíjí a disponuje účinnými možnostmi správy baterie. Samozřejmostí je podpora POGO konektoru, díky kterému můžete hromadně nabíjet několik tabletů najednou, případně jej využít k připojení volitelné klávesnice.

V České republice se Galaxy Tab Active2 začne prodávat začátkem prosince. Cenově bude začínat na 11 999 Kč za klasickou verzi a model s LTE vyjde na 12 999 Kč.

 

 Samsung Galaxy Tab Active2
DISPLEJ8,0″ WXGA TFT (1280 × 800)
CHIPSETSamsung Exynos 7870
1,6 GHz osmijádrový procesor
PODPORA LTE LTE kat. 6 (300 Mb/s)
PAMĚŤ3 GB +16 GB
microSD až 256 GB
FOTOAPARÁTZadní 8,0 Mpx AF, blesk + přední 5,0 Mpx
PORTYUSB 2.0 typ C, pin Pogo (nabíjení a data pro připojení klávesnice)
SENZORYAkcelerometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor přiblížení, RGB světelný senzor
BEZDRÁTOVÉ PŘIPOJENÍWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz + 5 GHz)
Wi-Fi Direct,Bluetooth 4.2,NFC
GPSGPS + GLONASS
ROZMĚRY, HMOTNOST127,6 × 214,7 × 9,9 mm, 415 g (Wi-Fi) / 419 g (LTE)
KAPACITA BATERIÍ4 450 mAh, uživatelsky vyměnitelná
OS/UPGRADEAndroid 7.1
OdolnostOdolnost proti vlhkosti a prachu třídy IP68,
Odolnost proti otřesu při pádu z výšky až 1,2 m s vestavěným ochranným krytem,
MIL-STD-810G
PeroS Pen (certifikace IP68, 4 096 úrovní citlivosti, Air Command)
ZabezpečeníKnox 2.8

Ideální pro firmy

Tým Samsung Mobile se rozhodl prosazovat otevřenou spolupráci s partnery s cílem rozšířit škálu funkcí nabízených tabletem Galaxy Tab Active2 uživatelům, která nyní zahrnuje i možnost využít systém Maximo společnosti IBM, takže přístroj nyní podporuje i funkce pro správu aktiv a pracovních procesů. Spojením pokročilých možností správy aktiv nabízených řešením společnosti IBM s dalšími funkcemi podporovanými tabletem, mezi něž patří integrace biometrických prvků, podpora současného zobrazení více oken na obrazovce přístroje či možnost využít pero S Pen, získávají pracovníci možnost plnit své úkoly při kontrole i údržbě zařízení mnohem snáze bez ohledu na složitost prostředí, ve kterém pracují.

„Díky této spolupráci nabízejí IBM Maximo a Samsung Mobile B2B řešení, jak vyhovět neustále se měnícím požadavkům kladeným ve firemním prostředí na mobilní zařízení určená pro průmyslové použití, a poskytují pracovníkům v terénu nové nástroje vyvinuté s ohledem na prostředí, ve kterém pracují, i úkoly, jež plní,“ uvedl Sanjay Brahmawar, generální ředitel zodpovědný za platformu Watson IoT Sales společnosti IBM. „Uživatelé budou moci přímo v terénu provádět klíčové analýzy a činnosti, jako je například aktualizace pracovních výkazů nebo počítání inventárních položek. To vše v intuitivním, uživatelsky přívětivém rozhraní na robustním a spolehlivém zařízení.“

Galaxy Tab Active2 je dále také díky partnerství se společnostmi Gamber Johnson a Ram®Mounts vybaven profesionálními možnostmi montáže do užitkových vozidel či vozidel policejních a jiných silových složek. Spolupráce s dalšími partnery přináší nové funkce, mezi které patří ochrana před explozí pro ropný, plynárenský a farmaceutický průmysl podporovaná společností ECOM Instruments, přenosné skenování čárových kódů Koamtac, pouzdra Otterbox a odolné přenosné klávesnice a klávesnice do vozidel iKey.

Samsung Galaxy Tab Active2 firmám nabízí pokročilé bezpečnostní možnosti podporované platformou Knox, která splňuje parametry obranného průmyslu, a praktické biometrické ověření totožnosti včetně nového snímače otisků prstů se zabezpečeným ověřováním totožnosti a rozpoznáním tváře pro zajištění přístupu bez použití rukou.

 

Galaxy Tab Active2 FB

Dnes nejčtenější

.