Zavřít reklamu

Samsung představil svoji vizi propojeného světa, jíž dominuje široce dostupná a otevřená platforma internetu věcí (IoT). Na vývojářské konferenci Samsung Developer Conference 2017, probíhající na sanfranciském výstavišti Moscone West, společnost také oznámila, že prostřednictvím technologie SmartThings sjednotí své IoT služby, představí novou verzi hlasového asistenta Bixby 2.0 spolu s vývojovou sadou SDK a posílí své vedoucí postavení v oblasti rozšířené reality (AR). Ohlášené novinky by se měly stát vstupní branou do éry bezproblémového vzájemného propojení široké škály zařízení, softwarových řešení a služeb.

„Ve společnosti Samsung se zaměřujeme na neustálé inovace, abychom spotřebitelům mohli nabízet stále inteligentnější propojená řešení. Díky naší nové otevřené platformě pro IoT, inteligentnímu ekosystému a podpoře rozšířené reality jsme nyní učinili zásadní krok kupředu,“ uvedl DJ Koh, prezident divize Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Díky rozsáhlé otevřené spolupráci s našimi obchodními partnery a vývojáři otevíráme dveře rozšířenému ekosystému propojených a inteligentních služeb, které zjednoduší a obohatí každodenní život našich zákazníků.“

Samsung také představil projekt Ambience, což je malý dongle nebo čip, který lze připevnit k široké škále předmětů a umožnit tak jejich bezproblémové připojení a integraci s všudypřítomným hlasovým asistentem Bixby. Nově představená koncepce vychází z nové generace IoT, tzv. „inteligence věcí“, která usnadňuje život spojením IoT a inteligence.

Demokratizace internetu věcí

Samsung propojuje své stávající služby v oblasti IoT – SmartThings, Samsung Connect a ARTIK – do jedné společné platformy pro IoT: SmartThings Cloud. Ta se stane jediným centrálním hubem pracujícím v cloudu s bohatými funkcemi, jenž zajistí bezproblémové propojení a ovládání produktů a služeb podporujících IoT z jediného místa. SmartThings Cloud vytvoří jeden z celosvětově největších ekosystémů IoT a poskytne zákazníkům infrastrukturu propojených řešení, která jsou inovativní, univerzální a celostní.

Díky SmartThings Cloud získají vývojáři přístup k jednomu cloudovému API určenému pro všechny výrobky podporující SmartThings, a budou tak moci vyvíjet svá propojená řešení a přinášet je většímu počtu lidí. Zajistí také bezpečnou interoperabilitu a služby pro vývoj komerčních a průmyslových řešení IoT.

Inteligence příští generace

Spuštěním hlasového asistenta Bixby 2.0 s vývojovou sadou integrovanou s technologiemi Viv posouvá Samsung inteligenci za hranice zařízení, a vytváří tak všudypřítomný, osobní a otevřený ekosystém.

Hlasový asistent Bixby 2.0 bude dostupný na řadě zařízení včetně chytrých televizorů Samsung a chladničky Samsung Family Hub Refrigerator. Bixby tak bude stát v samém centru spotřebitelského inteligentního ekosystému. Bixby 2.0 nabídne schopnosti hlubokého propojení a posílí schopnost lépe porozumět přirozenému jazyku, což umožní lépe rozpoznat jednotlivé uživatele a vytvořit prediktivní a na míru šitý zážitek, který dokáže lépe předjímat potřeby uživatelů.

Pro vybudování této rychlejší, jednodušší a výkonnější inteligentní platformy hlasového asistenta nabídne společnost Samsung nástroje pro širší integraci Bixby 2.0 do většího počtu aplikací a služeb. Vývojová sada Bixby bude dostupná vybraným vývojářům a prostřednictvím uzavřeného beta programu, přičemž obecně dostupnou se stane v blízké budoucnosti.

V čele rozšířené reality

Společnost Samsung navazuje na tradici vývoje novátorských řešení, která přinášejí neobyčejné zážitky a objevují nové reality, jakou je například virtuální realita. I nadále bude usilovat o další vývoj technologií v oblasti rozšířené reality. Na základě partnerství se společností Google budou moci vývojáři využívat vývojovou sadu ARCore a přinést tak rozšířenou realitu milionům uživatelů, kteří pracují se zařízeními Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ a Galaxy Note8. Toto strategické partnerství se společností Google nabízí vývojářům nové komerční příležitosti a novou platformu, která zákazníkům nabízí nové podmanivé zážitky.

Samsung IOT FB

Dnes nejčtenější

.