Zavřít reklamu

Ačkoli klasická videa mají stále něco do sebe, stávají se v poslední době čím dál více populární videa se 360stupňovým záběrem. Ta podporuje například i YouTube nebo Facebooku, tudíž se sdílením není zas až takový problém. Kámen úrazu spočívá v tom, jak takové video nahrát. Naštěstí už existuje řada příslušenství a dnes si představíme jedno z nich. Kamerka Insta360 Air je zajímavá nejenom tím, že umí natáčet 360stupňová videa, ale také svými rozměry, hmotností a pak hlavně snadným připojením k telefonu – připojuje se k němu totiž skrze microUSB resp. USB-C konektor.

Insta360 Air má na těle dva objektivy s efektem rybího oka, které se chlubí ultraširokým záběrem v úhlu 210 stupňů. Kamerka zvládá pořizovat fotografie ve rozlišení 3008 x 1504 a videa ve 2K (2560 x 1280) rozlišení při 30 snímcích za vteřinu S vybranými telefony (například Galaxy S7 a novější) lze přes kamerku nahrávat dokonce 3K videa. Nechybí jí dokonce ani podpora funkce pro stabilizaci obrazu. Videa jsou vhodná i pro použití ve VR, stačí si k telefonu pořídit vhodný headset.

Pro funkčnost kamery musíte mít na telefonu Android 5.1 nebo novější a nainstalovat si aplikace Insta360 Air a Insta360 Player z Google Play, skrze které můžete dokonce videa rovnou živě streamovat na Facebook nebo YouTube. K telefonu se Insta360 Air připojuje skrze micro-USB nebo USB-C s podporou OTG. Varinatu si zvolíte během objednávky.

Samotná kamerka váží pouze 27 gramů a její rozměry činí 3,76 x 3,76 x 3,95 cm, tudíž ji snadno dáte do kapsy nebo například do batohu a nepronese se vám. Do těla se kromě dvou objektivů vměstnal i reproduktor a mikrofon. V balení kromě kamery a anglického manuálu najdete také silikonový obal.

Insta360 FB

Dnes nejčtenější

.