Zavřít reklamu

Pokud by něco uživatelé letošních Samsungů Galaxy S8 na telefonech vylepšili, byla by to s velkou pravděpodobností velikost interní paměti. Nynějších 64 GB se sice dá bez problému rozšířit o 256 GB paměťovou kartu, ani to však některým uživatelům nestačí. Nový Galaxy S9 by však mohl tento problém razantně vyřešit.

Jihokorejský gigant se dnes oficiálně pochlubil tím, že začíná hromadně vyrábět paměťové čipy s kapacitou 512 GB. Ty by podle svých slov velmi rád využil ve smartphonech a tabletech nové generace. Nabízí se tak otázka, zda se podobně velké kapacity nedočkáme i u nové S9.

Podle některých zahraničních zdrojů je tato varianta docela dobře možná. Předpokládá se totiž, že chystaná S9 se zaměří spíše na vylepšení drobných nedostatků letošní téměř dokonalé S8, čemuž by právě navýšení interní paměti na 512GB rozhodně odpovídalo. Nový Galaxy S9 navíc dostane do vínku duální fotoaparát, který zvládne fotografovat fotky v ještě lepší kvalitě. To však s sebou samozřejmě přináší i větší zátěž na paměť, což by mohl Samsung vyřešit právě jejím zvýšením v rámci nového paměťového čipu.

microSD karty můžete zahodit

Výrazně větší interní úložiště však není tím jediným, co by nové čipy v Galaxy S9 zlepšily. Například rychlost čtení a zápisu by mohla povyskočit na solidních 860 MB / s, respektive 255 MB / s. Soubor o velikosti 5 GB by tak telefon přesunul zhruba za 6 vteřin, což je oproti běžné microSD kartě mnohonásobně rychlejší.

Dnešní oznámení Samsungu ale samozřejmě nemusí s chystaným Galaxy S9 vůbec souviset. Pokud by však přeci jen chystaný smartphone podobnou kapacitu dostal, byl by to pro mnohé uživatele jistě dobrý důvod ke koupi. Špičkový smartphone s takovýmto úložištěm se totiž na trhu tak často nevidí. Nechme se tedy překvapit.

Galaxy S9 concept Metti Farhang FB 2

Zdroj: samsung

Dnes nejčtenější

.