Zavřít reklamu

Již mnohokrát jsme vás na našem webu informovali o tom, že se u nového Galaxy S9 dočkáme místo velkých novinek spíše vylepšení stávajících funkcí, které chce Samsung dotáhnout k dokonalosti. Krom zvětšení displeje, výkonnějšího procesoru, přesunutí čtečky otisků prstů či vylepšení skenu obličeje se podle nejnovějších zpráv dočkáme i výrazného zlepšení další zajímavé autentizační metody.

Zvykli jste si na svém Galaxy S8 či Note8 využívat pro autentizaci sken oční duhovky? Pak vás následující řádky rozhodně potěší. Podle plátku Korea Herald se totiž u nového Galaxy S9 dočkáme u této technologie solidního vylepšení. Kamerka, která je k tomu potřeba, totiž dostane místo stávajících dvou megapixelů rovnou tři. Samsung si od toho údajně slibuje výrazné zlepšení přesnosti, které přinese zákazníkům daleko větší bezpečí. Velmi příjemným benefitem by navíc mělo být i citelné zrychlení celého odemykání telefonu, které též mnohé uživatele potěší.

Vylepšený sken duhovek by měl podle dostupných informací daleko lépe zvládat sken skrze brýle, přivřené oči či špatné světelné podmínky. Tím by se mohl výrazně odlišit od konkurenčního Applu, jehož Face ID je sice opravdu velmi spolehlivé a téměř dokonale funguje, zcela stoprocentně však nefunguje při horších světelných podmínkách. Pokud by tedy Samsung přinesl technologii, která bude spolehlivá a navíc fungovat prakticky kdykoliv, byla by to pro něj velká výhra.

Upgrade dostane i software

Spolu se softwarovými vylepšeními pak samozřejmě přijde i nový hardware, který bude mít též na zlepšení skenu lví podíl. Celkově se očekává, že se i díky němu rychlost skenu dostane výrazně pod jednu vteřinu, což není sice tak rychlé jako sken otisku prstu, uživatele to však nijak výrazně neomezí.

Nechme se tedy překvapit, zda se nám Samsung již za pár týdnů či měsíců něčím podobným pochlubí. Pokud tomu tak však opravdu bude, máme se skutečně na co těšit. Podle dostupných informací totiž dostaneme do rukou opravdu skvostný telefon, kterému nebudeme moci vytknout prakticky nic.

Galaxy S9 concept Metti Farhang FB 2

Dnes nejčtenější

.