Zavřít reklamu

Již mnohokrát jsme od “důvěryhodných” zdrojů, které mají do vývoje nového Galaxy S9 skvělý vhled, slyšeli, že bychom se u něj mohli dočkat čtečky otisků prstů v displeji. Tento fakt však pokaždé někdo vzápětí vyvrátil a my se tak začali pomalu smiřovat s tím, že se čtečky otisků prstů v displeji opět nedočkáme. Dnes však přispěchala společnost Synaptics s poměrně zajímavým prohlášením, které jiskřičku naděje opět vykřesalo.

Synaptics totiž prý spouští výrobu nového modulu, který snímání otisků prstů skrze displej umožňuje. Podle jejich slov byl celý jeho vývoj zaměřen především na integraci do bezrámečkových OLED panelů, které se začínají v posledních měsících u předních světových výrobců rozmáhat. Kdo dostane tuto technologii jako první však společnost tají.

Rychlejší než Face ID

Celá technologie spočívá v přiložení prstu na určitou část displeje, pod kterou se modul pro sken otisku prstu skrývá. Ten na přiložení okamžitě zareaguje a vyhodnotí, zda je důvod k odemknutí telefonu či nikoliv. Podle Synaptics je jejich technologie dokonce dvakrát rychlejší než nejnovější sken obličeje u nového iPhonu X od Applu. Čtečka pod displejem si prý navíc bez problému poradí prakticky s jakoukoliv drobnou nečistotou či vlhkostí, která by u klasických čteček odemčení telefonu zabránila.

Ačkoliv je nová čtečka pod displejem jistě velmi zajímavý počin, těžko říci, zda jej Samsung do svého modelu Galaxy S9 zakomponuje. Riziko, které by tímto krokem podstoupil, by totiž bylo opravdu velké a pokud by se ukázalo jeho rozhodnutí postupem času jako nevhodné, byla by celá generace modelu S9, která má být ztělesněním dokonalosti, spíše nevzhlednou kaňkou na jinak úspěšném portfoliu produktů z posledních měsíců. Daleko pravděpodobnější se tak jeví integrace do displeje modelu Note9, jehož představení je ještě poměrně daleko.

Nechme se tedy překvapit, zda se něčeho podobného v příštím roce dočkáme či nikoliv. Věc by to byla bezesporu zajímavá. Otázkou však zůstává, zda i skutečně spolehlivá.

Synaptics-Clear-ID-optical-fingerprint-sensor-png
Vivo fingerprint uder display FB

Dnes nejčtenější

.