Zavřít reklamu

Už příští týden v úterý startuje tradičně v Las Vegas celetrh CES 2018, na kterém ty největší i méně známé společnosti světa představí své technologické novinky pro nadcházející rok. Samsung pochopitelně nebude na veletrhu nebude chybět a má připravených hned několik nových produktů. Mezi nimi nechybí ani vůbec první zahnutý QLED monitor s rozhraním Thunderbolt 3, jehož premiéru s předstihem oznámil už nyní.

Nový monitor dostal označení CJ791 a kromě konektivity v podobě Thuderbolt 3 se chlubí prohnutým QLED displejem o velikosti 34 palců. Panel má rozlišení 3440×1440 (QHD) a poměr stran při zmíněné uhlopříčce tak činí 21:9, tudíž monitor poskytuje na obrazovce více prostoru k provádění většího počtu činností. Profesionálové tak mohou prohlížet soubory, výkazy a datové tabulky ve velkém formátu přehledněji bez zbytečného posouvání a přibližování či oddalování.

Velkou výhodou monitoru je možnost připojení k notebooku pomocí jediného Thunderbolt 3 kabelu bez nutnosti zapojovat jakékoli další kabely. Thunderbolt 3 umožňuje uživatelům připojit kompletní ekosystém sestávající se z dokovacích stanic, displejů a periferních zařízení včetně zařízení Apple, laptopů podporujících USB typ-C a dalšího příslušenství, jako jsou přenosné disky či externí grafické karty. Skrze Thunderbolt 3 je z monitoru také možné napájet připojený laptop, a to výkonem až 85 wattů.

Profesionální uživatele potěší flexibilita umožňující přizpůsobit si CJ791 svým požadavkům na uspořádání pracovního prostoru. Výškově nastavitelný stojan a možnost naklápění dovolují uživatelům také upravit si polohu displeje, a pracovat tak v podmínkách, které jim nejlépe vyhovují. Technologie QLED poskytuje věrnou reprodukci barev pokrývající 125 % barevného prostoru s RGB a díky sytější černé, jasnější bílé a přirozenému podání barevných odstínů vytváří jedinečný vizuální dojem. Vysoké rozlišení spolu s nejostřejším dostupným zakřivením (1500R) a ultraširokým pozorovacím úhlem (178 stupňů) umožňuje uživatelům zcela se prostředím obklopit.

Monitor je díky integrovaným funkcí ideální i pro náruživé hráče. K dispozici je herní režim, který dynamicky nastavuje hodnotu gama a intuitivně upravuje barvy a kontrast pro každou jednotlivou scénu, aby byla reprodukce herního prostředí co nejrealističtější. Odezva monitoru činí 4 ms, což také zajišťuje plynulé přechody mezi scénami, takže lze monitor ideálně využít při hraní her jako jsou závody, letové simulátory a bojové hry z vlastního pohledu.

Novináři si budou moci monitor prohlédnout na veletrhu CES, a to konkrétně ve dnech 9.-12. ledna 2018 na stánku společnosti Samsung č. 15006, který se bude nacházet v prvním patře Central Hall v Las Vegas Convention Center.

Samsung CJ791 QLED monitor FB

Dnes nejčtenější

.