Zavřít reklamu

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se lidé dobrovolně zapojují do beta testování softwaru, který je alespoň z počátku plný chyb, když z toho vlastně nic nevytěží? Pak vám v následujících řádcích přineseme alespoň částečně odpověď. Čas od času se totiž společnosti, jejichž softwary testeři testují, rozhodnou, že udělají směrem ke svým dobrovolným pomocníkům vstřícné gesto.

Ocenit své věrné beta testery na modelech Galaxy S8 a S8+ se rozhodl i jihokorejský Samsung. Před pár dny totiž skončilo zdlouhavé testování nového operačního systému Android 8.0 Beta, které mělo Samsungu odhalit veškeré chyby, které by mohly způsobovat v ostré verzi systému problémy. A jelikož se beta testeři opravdu činili a jihokorejcům pomohli díky své zpětné vazbě dotáhnout jejich systém k dokonalosti, obdrželi od Samsungu malý dárek. Všem beta testerům totiž Samsung umožní stáhnout ostrou verzi nového systému o den dříve, než ho dostanou k dispozici i běžní smrtelníci.

oreo-note

Nic nového pod sluncem

Ačkoliv se ze strany Samsungu jedná bezesporu o velmi milé gesto, které se jakožto poděkování brát určitě dá, v technologickém světě se s podobnými věcmi čas od času setkáváme. Například konkurent Samsungu, kalifornský Apple, vydává vždy poslední beta verzi svého systému jakožto finální nebo chcete-li ostrou, tudíž má podobu té pro veřejnost. Uživatelé zapojení do beta testování tak mají novou verzi systému vždy pár dní před vydáním aktualizace pro veřejnost, což mnozí z nich minimálně pro klid duše ocení.

V tuto chvíli není jasné, kdy se aktualizací modelů Galaxy S8 na nový Android 8.0 Oreo konečně dočkáme. Beta program totiž skončil již 15. ledna, takže by nemělo stát vydání ostré verze prakticky nic v cestě. Snad se tedy dočkáme již brzy a vše proběhne bez sebemenších problémů.

Android 8.0 Oreo FB

Zdroj: gsmarena

Dnes nejčtenější

.