Zavřít reklamu

Jednou z nejvýznamnějších novinek Samsungů Galaxy S9 a S9+ je bezesporu radikálně vylepšený fotoaparát. Ten se chlubí nejenom variabilní clonou, což se podepíše hlavně na výrazně lepších snímcích při horších světelných podmínkách, ale nově také schopností pořizovat Full HD videa při 960 snímcích za sekundu. Výsledkem natáčení při uvedeném nastavení je ultra zpomalené video, kde si můžete vychutnat nejrůznější detaily a výsledný dojem je skutečně úchvatný. Pokud vás zajímá, jak takové super slow motion video vypadá, pak tu pro vás máme několik ukázek.

Samsung se totiž spojil se slavnými The Slow Mo Guys, kteří mají kanál na YouTube a na něm pravidelně už roky publikují úchvatná zpomalená videa. Společně s těmito experty na slow motion videa natočil video, kde testují nový Galaxy S9+ a jeho novou schopnost natáčet videa při 960 fps. Ačkoli kvalita výsledného videa není zrovna nejlepší – jedná se o Full HD – tak výsledek stojí rozhodně za zhlédnutí.

Podobné testy provedl i zahraniční magazín Sammobile, který v současné době již testuje jak Galaxy S9, tak i Galaxy S9+. Ten navíc podotýká, že zpomalená videa u nových vlajkových modelů nejsou jenom o vysoké snímkové frekvenci, ale také o řadě dalších vychytávek. V první řadě nabízí Samsung funkci automatické detekce pohybu, kdy telefon sám od sebe dokáže určit, že má natočit zpomalené video, když kamerou míříte objekt v pohybu. Další novinkou je možnost ke zpomaleným videím snadno přidat zvukový doprovod, a to buď v podobě několika přednastavených skladeb, nebo si případně přidat nějakou vlastní. Ukázky zpomalených videí od Sammobile si můžete pustit níže. Všechny byly zachyceny v Barceloně, kde aktuálně probíhá MWC 2018.

Galaxy S9 super slow mo

 

Dnes nejčtenější

.