Zavřít reklamu

Sice se Čína označuje za výrobní velmoc, nicméně čínské společnosti si na kvalitě výrobků příliš nepotrpí. Ovšem ukázalo se, že čínské společnosti začaly zlepšovat kvalitu svých produktů, dokonce čínským výrobcům začal důvěřovat i technologický gigant Samsung.

Samsung u svých vlajkových lodí poprvé použil optické součástky z Číny. Podle zprávy, která se objevil na serveru ET News, jihokorejská společnost odebírá optické komponenty pro Galaxy S9 a Galaxy S9+ od čínského výrobce Sunny Optical. Pokud je zpráva pravdivá, jedná se o impozantní úspěch čínského dodavatele komponentů, protože právě výroba optických dílů je po technické stránce poměrně náročná ve srovnání s ostatními součástkami smartphonu.

„Galaxy S9 využívá objektiv od Sunny Optical pro modul předního fotoaparátu. Produkty společnosti Sunny Optical byly využívány pro smartphony nižší a střední třídy, nicméně je to poprvé, kdy se používají i u vlajkových modelů,“ uvedl zdroj.

Společnost Sunny Optical, která vyrábí čočky, kamerové moduly, mikroskopy a měřicí zařízení, je největším čínským výrobcem optických součástek, které dodává poměrně velkým čínským výrobcům smartphonů. Samsung pro vlajkové lodě řady Galaxy používal objektivy od jihokorejských firem, jako jsou Kolen, Sekonix a Samsung Electro-Mechanics.  

Samsung Galaxy S9 Plus camera FB

Zdroj: ET News

Dnes nejčtenější

.