Zavřít reklamu

Poměrně dlouho se mluví o tom, že Samsung do svých vlajkových lodí zakomponuje tolik očekávaný snímač otisků prstů integrovaný přímo do displeje, ovšem prozatím jsme nic takového neviděli. Před několika dny vypluly na povrch informace, že společnost zmiňovanou funkci představí u chystaného Galaxy Note9. Podle zprávy, která se objevila v Jižní Koreji, Samsung chystá udělat konečné rozhodnutí, zda se čtečka otisků prstů v displeji objeví už u Galaxy Note9 či nikoliv.

Koncept Galaxy Note9 od Techconfigurations:

Divize Samsung Display obstarávající dodávky displejů údajně pracuje na třech nebo čtyřech řešení, jak by se dal snímač otisků prstů vložit do displeje, respektive pod displej.

Galaxy Note9 s čtečkou otisků prstů v displeji

Jak Samsung Display, tak i Samsung Electronics říkají, že vážně uvažují o jednom z vyvíjených řešení. Dokonce se spekuluje, že design Note9 nebyl doposud dokončen, protože společnost stále neví, jak se postaví ke snímači otisků. Očekává se, že se Samsung rozhodne do konce tohoto měsíce.

Optimističtí analytici si myslí, že Samsung představí snímač otisků prstů v displeji už v letošním roce, neboť podle nich se společnost bude snažit uživatelům nabídnout nové funkce, kterými by se zařízení odlišilo od předchůdce a konkurence. Ale najdou se i pesimisté, kteří si myslí, že kvůli technickým problémům se Galaxy Note9 čtečky otisků prstů v displeji ještě nedočká.

Je však nezbytné zmínit, že Samsung nedávno uvedl, že už není posedlý tím, aby byl první na světě, kdo představí na trhu novou technologii u smartphonů. Znamená to tedy, že společnost spíše bude čekat na to, až bude technologie dokonalá a bezproblémová.

Vivo in-screen fingerprint scanner FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.