Zavřít reklamu

Ačkoliv je trend posledních několika let neustále zvětšování telefonů a především pak jejich displejů, které se snaží jejich výrobci roztáhnout přes celou přední stranu, značná část uživatelů si s velkými “plácačkami” zkrátka nerozumí a ocenila by radši smartphone v kompaktních rozměrech. Ten se sice na trhu sehnat dá, často však nesplňuje jejich představy o výkonu či výbavě. Skvělou alternativou mohla být pro tyto zákazníky varianta mini u starších Samsungů Galaxy. Poslední mini model však vyšel již před dlouhými čtyřmi lety spolu s Galaxy S5. Jak se však zdá, jihokorejský gigant by rád tuto řadu znovu uživil. 

V databází Geekbench se objevila před dvěma dny zmínka o poměrně zajímavém modelu nesoucím označení SM-G8750, což by mohl být podle některých zahraničních zdrojů právě Galaxy S9 mini. Pod kapotou tohoto drobečka naleznete čipset Snapdragon 660 spolu se 4 GB RAM paměti. V telefonu pak běží předinstalovaný Android 8.0 Oreo. 

Z benchmarků toho sice již příliš nevyčteme, obecně se však dá předpokládat, že se u Galaxy S9 mini objeví klasický Infinity displej v poměru 18,5 : 9 a baterie s kapacitou zhruba 2500 mAh. Úhlopříčka displeje by pak mohla dosahovat zhruba 5”, což je o více než jeden palec méně než u standardního Galaxy S9. Co se týče samotného vypuštění tohoto modelu, dočkat bychom se mohli někdy v průběhu následujících dvou měsíců. I Galaxy S5 mini totiž Samsung vypustil tři měsíce po představení své vlajkové lodě, takže se dá teoreticky podobný harmonogram očekávat i zde. 

Pokud si již na podobný smartphone brousíte zuby, ještě chvíli přibrzděte. Jak už jsem totiž psal výše, zatím se jedná pouze o domněnku a tento telefon se nakonec může představit pod zcela jiným názvem se zcela jiným designem a výbavou. Nechme se tedy překvapit. 

s9 mini

Zdroj: phonearena

Dnes nejčtenější

.