Zavřít reklamu

Občas se stává, že s příchodem nového modelu se ze systému mlčky vytratí funkce, která byla součástí několika starších generací a uživatelé se tak navykli ji používat. Stejný scénář se nyní odehrál v případě nových Samsungů Galaxy S9 a Galaxy S9+, odkud záhadně zmizela jedna poměrně dost užitečná funkce.

Studená sprcha přišla pro ty, kteří z nejrůznějších důvodů potřebují nahrávat hovory. Ponechme nyní stranou legálnost jejich počínání, i když například při jednání s úřady či firmami si zákazník rozhodně nepočíná nezákonně. Důležité je, že podle všeho nikomu v Galaxy devítkách „call recording“ nejde.

Samsung sám žádné řešení nahrávání hovorů nenabízí a při dotazech na to, co se stalo, uživatele vykazuje do patřičných mezí s tím, že se musí obrátit na výrobce aplikací třetích stran. Jenže ti se shodují, že řešení nejde i přes hloubkový výzkum najít. „Vypadá to na problém s hardwarem,“ tvrdí například tvůrci oblíbeného řešení ACR, ale nemožnost zprovoznění používané funkce hlásí i ostatní.

Objevují se spekulace, zda to nesouvisí přímo s Android 8 Oreo. Uživatelé ale hlásí, že patrně ne, protože na Google Pixel 2 s Androidem 8.1 hovory nahrávat jde bez problému. Samsung dosud oficiálně nepotvrdil, že by šlo jen o chybu, kterou by mohl v budoucnu odstranit. Případní zájemci o nové telefony by si tak raději měli rozmyslet, jestli jim tato funkcionalita nebude chybět.

V diskusi českého Samsungu nicméně uživatelé připomněli, že to není jediná věc, o kterou postupem času přišli. Dříve šlo třeba naplánovat odeslání esemesky v konkrétní den a čas nebo si zvolit různé zvuky pro esemesky u jednotlivých kontaktů. Nyní však mají uživatelé již smůlu.

Galaxy S9 FB

zdroj: piunikaweb

Dnes nejčtenější

.