Zavřít reklamu

V minulém díle recenze na PDFelement, který si můžete přečíst zde, jsme se zaměřili na iOS verzi tohoto programu. Dnes se proto podíváme na jeho dvojče, a to PDFelement pro macOS (nebo OS Windows, chcete-li). PDFelement pro macOS se sice lehce oproti iOS verzi liší, ale rozhodně se nejedná o veliké změny, které by se jakýmkoliv způsobem dotkly jednoduchosti programu samotného. Spíše jde o příjemné změny, mezi které patří například přidání nějakých funkcí navíc. Pokud pracujete s PDF soubory každým dnem a chcete si práci s nimi ulehčit, určitě pokračujte dále ve čtení. Ukážu vám jedny z nejlepších funkcí programu PDFelement a ukážu vám, proč byste si jej měli vybrat jako primární program pro úpravu PDF souborů.

Upravujte, konvertujte a vytvářejte

K úpravě samotného PDF souboru nepotřebujete nic jiného, než samotný PDF soubor a program PDFelement. Stačí jednoduše PDF soubor otevřít a začít upravovat. PDFelement nabízí opravdu velikou škálu nástrojů, pomocí kterých si můžete váš PDF soubor upravit k obrazu svému. Pokud se rozhodnete text v PDF dokumentu například zvýraznit pomocí ztučnění nebo podtržení, nic vám v tom nebude bránit. Změna velikosti textu taktéž patří mezi funkci, kterou v programu PDFelement naleznete. Všechno tohle a mnoho dalších možností pro editaci textu nabízí právě PDFelement. PDFelement navíc PDF soubory upravuje okamžitě, nemusíte se o nic dalšího starat.

Mezi další skvělou vlastnost programu PDFelement patří bezztrátová konverze PDF souborů. Rozhodli jste se, že chcete vámi vytvořený PDF soubor zkonvertovat, například do formátu Word? Není problém, PDFelement to zvládne bez sebemenšího problému. Tento úkon PDFelement zvládá hlavně díky OCR Pluginu, o kterém si řekneme více v dalším odstavci. To ale není všechno – konverze funguje i naopak. Pokud se tedy rozhodnete konvertovat například Word nebo Excel do formátu PDF, tak v tom není žádný problém. Na závěr tohoto odstavce zmíním, že PDFelement umí konvertovat PDF soubory do více než 10 formátů – například do Wordu, Excelu, PPT, HTML, obrázků a dalších.

Chcete začít úplně s „čistým štítem“, respektive s čistým virtuálním papírem? Taktéž můžete. Bohaté nástroje pro textovou úpravu, které připomínají prostředí Wordu, jsou velice jednoduché k používání a zcela jistě si na ně zvyknete. Pokud umíte alespoň trochu pracovat s textovým procesorem Microsft Office Word, tak v prostředí PDFelementu budete jako v bavlnce.

pdf_element_dodatkove_obr

OCR Plugin

Pokud vás zajímá, jak funguje OCR Plugin, o kterém jsme si řekli pár odstavců zpět, tak určitě nepřeskakujte tuto část. Opět se pokusím vám nastínit případ z praxe, kdy by se vám právě OCR (Optical Character Recognition) mohlo hodit. Například jste se rozhodli, že si telefonem vyfotíte část učebnice. Jak ale každý z nás ví, text, který se objeví na výsledné fotografii, nelze žádným způsobem upravovat – jedině, že byste jej ručně přepsali. Proč to ale dělat ručně, když to za vás může udělat stroj? OCR funguje na principu rozpoznávání symbolů a písmen z obrázku. Využívá k tomu jakýchsi „tabulek“, pomocí kterých vyhodnocuje, o které písmeno se jedná. Výsledek může vypadat tak, že si vyfotíte několik stránek vaší učebnice a OCR Plugin tyto fotky jednoduše převede na upravitelný text, který si už poté můžete různě upravovat pomocí nástrojů pro editaci textu, jak jste si mohli přečíst výše. Na závěr k tomuto odstavci ještě zmíním, že PDFelement podporuje několika jazyčnou podporu – od češtiny, přes angličtinu až například po japonštinu. Dohromady nabízí OCR Plugin pro PDFelement přes 25 celosvětových jazyků.

pdf_element_dodatkove_obr

Chraňte své PDF dokumenty

Někdy se může přihodit situace, že pracujete s PDF dokumenty, které jsou nějakým způsobem soukromé a nebo by se jednoduše neměly dostat k rukou ostatních lidí. Přesně pro takové situace PDFelement přidal k funkcím také šifrování PDF dokumentů a taktéž upravování povolení. V praxi to funguje tak, že v případě, kdy to potřebujete, můžete jednoduše PDF dokument uzamknout pomocí hesla. Taktéž se můžete rozhodnout pro přidání povolení – tato povolení mohou uživatelům například zabránit v tisku, kopírování či úpravě dokumentu bez předchozího svolení.

Ani digitální podpis či razítko není problém

Uvědomili jste si, že naskenovanou smlouvu, jste nepodepsali? S PDFelement ani tohle není žádný problém. S PDFelementem můžete totiž váš PDF soubor jednoduše podepsat a nebo klidně i orazit. Jednoduše v programu kliknete na příslušné tlačítko podpisu, zadáte váš vzor a poté ho jednoduše umístíte, kam potřebujete. To samé funguje i v případě razítek – stačí si vybrat jeden z několika možných vzorů a upravit si ho dle vlastních preferencí. Je to velice jednoduché, stačí si podpis nebo razítko jednoduše vytvořit, a poté dle vašich potřeb umístit.

Ukládání a tisk

Výsledný PDF soubor si můžete buď uložit a nebo vytisknout. V obou případech se ale zachová kvalita dokumentu. To znamená, že v případě, kdy si budete chtít váš PDF soubor uložit a například otevřít a upravit na telefonu pomocí mobilní verze PDFelementu, tak neztratíte ani jedno procento z kvality souboru. To samé platí i pro tisk – ten se provede v nejlepší možné formě, aby se i výsledek na papíře co možná nejlépe podobal verzi, kterou vidíte na monitoru.

Závěr

Pokud jste doteď hledali pro vaše macOS nebo Windows OS zařízení ten správný program pro práci s PDF soubory, s největší pravděpodobností jste po dočtení tohoto článku hledat přestali. PDFelement jednoduše umí vše, co byste pro úpravu a tvorbu PDF dokumentu potřebovali. Celé to může ještě podtrhnout fakt, že program PDFelement je od vývojářů z firmy Wondershare Software Co. Tato firma je známá po celém světě a mimo PDFelementu se můžete taktéž setkat s ostatními programy, například pro správu vašeho iOS nebo Android zařízení. O kvalitě programu není tudíž žádných pochyb, protože vývojáři z Wondershare Software Co. pracují na tom, aby jejich programy byly na špičkové úrovni a hlavně, aby fungovaly na 100 % – určitě by nebylo příjemné, kdyby vám program uprostřed rozdělané práce přestal pracovat. Tohle se vám v případě PDFelementu určitě nestane. Pokud byste si chtěli PDFelement vyzkoušet, můžete tak učinit pomocí odkazů níže.

pdf_element_Fb

Dnes nejčtenější

.