Zavřít reklamu

Americká společnost na ochranu dat PACid Technologies podala před týdnem žalobu na Samsung za porušení patentů. Společnost tvrdí, že biometrické funkce, jako jsou otisk prstu, rozpoznávání obličeje či duhovky a základní ověřovací systémy Samsung Pass a Samsung KNOX, které se objevily u vlajkových lodí Samsungu, porušily dva patenty ve Spojených státech a jeden patent v Jižní Koreji.

Škody by se mohly vyšplhat až na 3 miliardy dolarů

Patenty porušují všechny varianty Galaxy S6, Galaxy S7 a Galaxy S8. Objem prodeje těchto zařízení bude použit k vyčíslení škody, pokud bude prokázáno, že Samsung věděl o tom, že porušuje patenty. Společnost PACid Technologies tvrdí, že jihokorejský gigant věděl o porušování patentů již od ledna roku 2017. V případě, že bude Samsung v právní bitvě poražen, mohla by se škoda vyšplhat až na 3 miliardy dolarů.

Soudní procesy neznámých firem proti velkým korporacím není ve Spojených státech nic nového. Země se stala svědkem mnoha frivolních soudních procesů proti velkým společnostem kvůli patentům. Společnost PACid je další patentový troll, který se v minulosti dostal do sporu i s Googlem, Applem a Nintendem.

Samsung čelil v posledních letech mnoha žalobám kvůli porušení patentů, přičemž nejdelší soudní spor vede se svým největším rivalem Applem. Samsung vede válku ohledně patentů také s Huawei, neboť údajně Samsung porušil patent týkající se 4G technologie, který drží právě čínský výrobce smartphonů.

Samsung Galaxy S8 FB

Zdroj: SamMobile

Dnes nejčtenější

.