Zavřít reklamu

Oproti předchůdcům se vlajkové lodě Galaxy S9 a Galaxy S9+ příliš nezměnily. Zachovaly si poměrně stejný design s výjimkou menších úprav, jako je přesunutí čtečky otisků prstů. Naopak se zlepšilo hardwarové vybavení a přibyly nové funkce. Jednoznačně nejvýznamnějšími novinkami jsou vylepšený fotoaparát, stereo reproduktory a AR Emoji. Někomu by se tak mohlo zdát, že letošní vlajkové lodě nelákají příliš ke koupi a tak jejich prodeje nebudou nijak vysoké. Opak je však pravdou.

CEO mobilní divize Samsungu DJ Koh se po premiéře Galaxy S9 a S9+ nechal slyšet, že si je jistý vysokými prodeji Galaxy S9, které dokonce překonají loňský Galaxy S8. Samsung sice zatím oficiální čísla nezveřejnil, nicméně analytická společnost Canalys prozradila, jak se řadě Galaxy S9 dařilo v prvním měsíci.

Galaxy S9+ je oblíbenější než menší verze

Podle analýz Canalys prodal jihokorejský gigant v prvních čtyřech týdnech více než 8 milionů Galaxy S9 a Galaxy S9+, přičemž v loňském roce se v prvním měsíci také prodalo Galaxy S8 a S8+ úplně stejné množství. I když letošní telefony nepokořily laťku, kterou nastavily v roce 2016 Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge, kdy se prodalo za první čtyři týdny celkem 9 milionů kusů, i tak si vedou skvěle.

Z celkového počtu se prodalo 2,8 milionů kusů v USA a 1 milion kusů v Jižní Koreji. Zájem byl především o větší Galaxy S9+, a to zejména kvůli duálnímu fotoaparátu. Společnost Canalys si myslí, že se prodalo v prvním měsíci tolik smartphonů, protože byly modely okamžitě dostupné a společnost nastavila agresivní obchodní strategii a poskytla velkorysé slevy.

Oficiální čísla Samsungu se však mohou lišit.

Galaxy S9 FB

Dnes nejčtenější

.