Zavřít reklamu

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že jihokorejský Samsung očekává alespoň podle svých odhadů velmi vysoké zisky za první čtvrtletí tohoto roku, kdy svým odhadem zastínil dokonce i některé analytiky. Nyní zveřejnil oficiální čísla za a nám nezbývá nic jiného, než mu pogratulovat. Vstup do roku 2018 mu totiž skutečně vyšel náramně.

Mezi lednem až březnem tohoto roku se podařilo Jihokorejcům vytvořit zisk ve výši 60,5 bilionů wonů (tedy zhruba 1,2 bilionu korun), provozní zisk pak dosahuje závratných 15,64 bilionů wonů (tedy zhruba 303 miliard korun), což je jen pro zajímavost o více než 1 bilion wonů více, než kolik vydělal Samsung ve stejném období před rokem. 

Výrazný podíl na ziscích za první čtvrtletí tohoto roku měl i nový Samsung Galaxy S9:

A co že vlastně za skvělými zisky společnosti stálo? Faktorů je podle Samsungu více. Zapomenout bychom totiž rozhodně neměli jak na vlajkové lodě Galaxy S9 a S9+, tak i na divize polovodičů a displejů, na kterých též Samsung vydělává obrovské peníze.

Zisky však mohly být ještě o něco vyšší, kdyby se splnila všechna očekávání a OLED displeje, které využívá například i Apple u svých iPhonů X šly více na odbyt. Respektive, tento segment se sice na úspěchu Samsungu podílel lvím dílem, s ohledem na boom okolo OLED displejů čekali Jihokorejci zkrátka a dobře více. Těšit jej tak může alespoň úspěch modelové řady Galaxy S9, která se podle všeho prodává dobře. Ani loňské Galaxy S8 si ale nevedou zle a též tvoří slušnou část zisku Samsungu.

Vstup do tohoto roku se tedy Samsungu vydařil na jedničku. Doufejme, že tedy na podobné výsledky naváže i v následujícím čtvrtletí a na konci roku opět prohlásí, že se mu podařilo znovu překonat svůj rekord v ziscích. Nakročeno k tomu má určitě parádně. 

Samsung-money

Zdroj: sammobile

Dnes nejčtenější

.