Zavřít reklamu

Majitelé předloňských vlajkových modelů od Samsungu se konečně dočkali. Jihokorejská společnost totiž dnes vypustila do světa Android Oreo pro Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Aktualizace je v současné době dostupná skrze OTA (over-the-air) ve Velké Británii, a tak už je jen otázkou času, než bude vypuštěna v dalších zemích.

V současné době jsou dostupné verze G930FXXU2ERD5 a G935FXXU2ERD5 pro Galaxy S7 a S7 edge z volného trhu a zakoupené u anglického Vodafone. Verze pro další operátory a zejména pak pro ostatní země by měly postupně přicházet v následujících dnech až týdnech. Samsung se totiž nedávno nechal slyšet, že majoritní rozšíření aktualizace proběhne v polovině května. Přibližně v té době tedy můžeme očekávat firmware i pro český a slovenský trh, vše ale bude záležet i na samotných operátorech.

Nový Android 8 Oreo přináší kromě designových změn také několik nových funkcí. Přibyly například skryté složky, rychlá nabídka u ikon aplikací se dočkala několik nových voleb, změnou prošel Always-on displej, oznámení je nově možné připínat či odkládat a několika zajímavých změn se dočkala například i systémová klávesnice.

galaxy-s7-edge-oreo
galaxy-s7-oreo-official
Galaxy S7 FB

Dnes nejčtenější

.