Zavřít reklamu

Samsung letos stihne představit Galaxy Note9, a tak se objevují různé informace a spekulace vztahující se k nadcházejícímu zařízení. Ovšem v posledních několika týdnech se na nás začínají valit ze všech stran úniky o Galaxy S10, tedy o vlajkové lodi, která by měla spatřit světlo světa až začátkem příštího roku. Původně se předpokládalo, že ultrazvukový snímač otisků prstů integrovaný do displeje dostane už Galaxy Note9, nicméně jihokorejský gigant se nakonec rozhodl zakomponovat funkci až do Galaxy S10.

Dále leaker Ice Universe prozradil, že Galaxy S10 by měl dostat displej s hustotou pixelů vyšší než 600 PPI. Současné modely Galaxy S9 a Galaxy S9+ mají displej s rozlišením 2 960 × 1 440 pixelů (WQHD+), což znamená, že menší zařízení má hustotu pixelů 570 PPI a větší kolega 530 PPI. Po WQHD+ je dalším populárním rozlišením UHD/4K nebo 3 840 × 2 160 pixelů. Pokud by bylo dané rozlišení použito u Galaxy S9+, jehož displej má 6,2 palce, hustota by se vyšplhala na 710 PPI.

Pokud Samsung plánuje, že Galaxy S10 bude více spolupracovat s Gear VR, potom je přechod na rozlišení 4K pochopitelné. Případně by mohla společnost nabídnout lepší zážitek v aplikacích, jako je galerie fotek. Samsung by však mohl přijmout i nestandardní rozlišení, tedy něco mezi WQHD+ a 4K.

Ještě nastává jedna možnost. Smartphone Galaxy S10 by měl ve výchozím nastavení rozlišení WQHD+, ale jakmile by se připojil k Gear VR, přepnulo by se rozlišení na 4K, případně by se přepnulo na 4K ještě v okamžiku, kdy by uživatel otevřel některé z aplikací, jež by takové rozlišení požadovaly. Prozatím však nevíme, jak velký Galaxy S10 bude, a zatím si myslíme, že 600 a více PPI je spíše nepraktické a zbytečné.

Takto by mohl vypadat Galaxy S10 s výřezem po vzoru iPhonu X:

Galaxy X S10 FB

Dnes nejčtenější

.