Zavřít reklamu

Umělá asistentka Bixby z dílny Samsungu je jistě skvělá věc, jelikož se však jedná o její první generaci, dá se u ní mnoho věcí vylepšit. Toho si je samozřejmě jihokorejský gigant moc dobře vědom a proto na vylepšení pro Bixby pracuje. Verzi 2.0 své asistentky by proto měl vydat již poměrně brzy. Co od ní ale očekávat?

Portálu KoreaHerald se dnes podařilo získat zajímavé vyjádření ředitele střediska umělé inteligence Samsungu, které tajemství okolo Bixby 2.0 alespoň částečně poodhaluje. Podle slov představitele Samsungu dorazí Bixby skutečně již ve druhé polovině tohoto roku s novou vlajkovou lodí Samsungu, kterou je bezpochyby phablet Galaxy Note9. Dočkat bychom se měli pokročilé formy Bixby, která bude vylepšena o více možnosti přirozeného jazyka, měla by lépe reagovat na povely (bude citlivější na hlas uživatele) a hlavně by měla výrazně zrychlit. Díky tomu tak bude její využívání pro zákazníky Samsungu o poznání příjemnější.

Tato vylepšení se Samsungu daří vytvářet díky specializovaným střediskům umělé inteligence, které provozuje v šesti různých částech světa a zaměstnává v nich zhruba tisíc lidí. Velký podíl na tom pak mají i různé akvizice menších společností, které se AI též zabývají a “svou trošku do mlýna” mohou Bixby též předat. 

Příchod chytrého reproduktoru se blíží

Druhá verze chytré asistentky Bixby by též měla být hlavní zbraní chytrého reproduktoru, který Samsung údajně též připravuje. Právě trh s chytrými reproduktory se totiž v posledních letech výrazně rozrůstá a představuje skutečně zajímavou příležitost pro spoustu společností. Jihokorejský gigant se tak pokusí do tohoto rozjetého vlaku ještě zavčas naskočit. 

Uvidíme, jak se tedy bude Bixby dařit i nadále. Vzhledem k tomu, kolik práce jí však Samsung minimálně podle svých slov věnuje bychom se mohli dočkat opravdu zajímavých věcí, kterými by mohla přerůst veškerou konkurenci. 

Bixby FB

Dnes nejčtenější

.