Zavřít reklamu

V posledních několika měsících spousta analytiků uvedla, že se v letošním roce vlajkové lodě jihokorejského giganta nebudou prodávat příliš dobře, protože oproti předchůdcům nepředstavují žádný výrazný upgrade. Ovšem podle analytické společnosti Counterpoint Research se Galaxy S9+ stal v dubnu nejprodávanějším smartphonem na světě. Jeho menší bratr Galaxy S9 se ocitl na druhém místě, a tím vytlačil iPhone X až na třetí pozici.

Silné prodeje série Galaxy S9 byly zaznamenány zejména na asijských a severoamerických trzích. Podle společnosti prodeje smartphonů Galaxy S9 a Galaxy S9+ představovaly v dubnu 2,6 % všech světových prodejů smartphonů, a tím pádem obsadily první dvě příčky. Další místa v žebříčku obsadily iPhone X a iPhone 8 Plus s tržním podílem 2,3 %.

V seznamu bestsellerů se objevily ještě Xiaomi Redmi A5 s 1,5% tržním podílem a Xiaomi Redmi 5 Plus a Note 5 s 1,4% tržním podílem. Xiaomi působí pouze na vybraných trzích, i tak se dokázaly jeho telefony dostat na seznam světových prodejů. Znamená to tedy, že čínská značka roste raketovou rychlostí. Kromě nejnovějších vlajkových modelů se v žebříčku ještě ocitly i starší telefony Samsungu, například loňský Galaxy S8.

Counterpoint-April
Samsung Galaxy S9 FB

Dnes nejčtenější

.