Zavřít reklamu

Samsung byl řadu let exkluzivním dodavatelem mobilních procesorů pro Apple a jeho iPhony. Před pár lety lety však jihokorejskou společnost vytlačil TSMC, tedy jeden z největších výrobců integrovaných obvodů na světě. Podle všeho by se ale mohly procesory z dílen Samsungu do jablečných telefonů a tabletů vrátit, a to již příští rok.

Podle informací serveru Digitimes by měl Samsung pro nadcházející jablečné telefony vyrábět procesory A13. Apple chce jihokorejského giganta upřednostnit před TSMC především proto, že vyvíjí pokročilou technologii InFO a zavádí EUV proces.

Společnosti TSMC se údajně podařilo vybudovat vlastní technologii InFO založenou na 7nm architektuře, kterou Apple schválil pro čipy A12, jež se objeví v letošní sestavě iPhonů. Samsung nyní pilně pracuje na tom, aby se stal také dodavatelem čipů pro iPhony.

Samsung má poněkud zdravý obchodní vztah s Applem. Dodává mu Super Retina OLED displeje pro současné iPhony X a stejné (nebo minimálně podobné) panely by měl dodat i pro letošní modely iPhonů.

samsung logo fb

Dnes nejčtenější

.