Zavřít reklamu

Ačkoliv jsou inteligentní reproduktory na trhu s elektronikou zatím spíše novinkou, mezi zákazníky se těší velmi slušné oblibě. Ta by pak měla v následujících letech ještě strmě vystřelit vzhůru a výrobcům těchto produktů tak přinést nemalé peníze. Není se tak čemu divit, že se chtějí na této vlně úspěchu svézt i takoví giganti jako Apple a Samsung. Zatímco však Apple svůj chytrý reproduktor, který mimochodem žádný obří úspěch zatím nezaznamenal, představil již před více než rokem, Samsung se svým produktem stále čeká. Čekání je ale podle nových informací téměř u konce. Představení reproduktoru je totiž téměř za rohem.

Reportérům portálu The Wall Street Journal se podařilo díky jejich zdrojům zjistit, že Samsung plánuje představit nový chytrý reproduktor příští měsíc, pravděpodobně pak po boku Galaxy Note9. Právě představení reproduktoru spolu s Galaxy Note9 nahrává hlavně fakt, že bychom se měli u nového Note dočkat druhé verze chytré asistentky Bixby, tedy Bixby 2.0. Novou asistentkou bude ale samozřejmě disponovat i chytrý reproduktor, takže by mohl Samsung prezentaci obou produktů právě díky tomuto prolnutí spojit. V diářích si tedy poznačte jako nejpravděpodobnější datum představení 9. srpen. 

Zvuk na prvním místě

Co se pak týče dalších detailů o reproduktoru, měli bychom se dočkat vysoce kvalitního zvuku, který bude zajišťovat mimo jiné funkce “posun zvuku”. Ta by měla velmi zjednodušeně sledovat polohu osoby v místnosti a přesně jejím směrem přenášet zvuk, aby byl co možná nejkvalitnější. Samsung by tak mohl konkurovat Applu a jeho HomePodu, který je na trhu chytrých reproduktorů králem v oblasti kvality zvuku. 

Velmi důležitou věcí je samozřejmě i cena. Ta by se měla pohybovat okolo 300 dolarů, což je o 50 dolarů méně, než za kolik prodává Apple HomePod. Nižší cena by tak mohla poskytnout Samsungu oproti Applu výhodu. Na druhou stranu by ale byl jeho produkt stále dražší než konkurence od Amazonu či Googlu.

Samsung Bixby speaker FB

Dnes nejčtenější

.